7.9 C
Podgorica
21.04.2024.

Pižurica: Inflaciju smanjujemo nižim cijenama preko 500 artikala

Miloš Pižurica, poslanik Pokreta Evropa sad, poručio je da inflaciju koja je globalno prisutna, smanjuju kroz niže cijene preko 500 artikala.

“Odlukom o ograničavanju marži, Vlada Crne Gore ne samo što zaustavlja rast već će doći i do snižavanja cijena na preko 500 artikala. Inflacija je uvozna i globalnog karaktera, ali ćemo imati smanjeni inflatorni pristisak na građane kroz niže cijene osnovnih proizvoda i bolji životni standard. Veoma je važno da se vodilo računa o našim proizvodjačima, koji su uključeni, tako da će kupac biti usmjeren na domaći proizvod koji postaje konkurentniji i dodatno promovisan”, navodi on.

Dodaje da rezultate isporučuju u kontinuitetu, onako kako su i obećali i da je svima j jasno zašto nisu nastavili akciju sa 150 artikala koja je funkcionisala na dobrovoljnoj osnovi (“Stop inflaciji”).

“Kod građana Crne Gore ni ovog puta neće proći jeftine političke floskule i pokušaj da se ospori ekonomski opravdana i utemeljena Odluka. Nema ni jednog znaka jednakosti niti se mogu uporediti ove mjere 44. Vlade sa “akcijom” minimalno korigovanih cijena za određene proizvode, dok su sve ostale cijene bile uvećane za 30 do 40 odsto”, pojašnjava on.

Dodaje da sve njihove aktivnosti podržala je Privredna komora i rezultat su dogovora sa privrednicima, što još jednom potvrđuje transparentnost u radu i otvorenost za dogovor sa svim privrednim činiocima.

“Zato rezultati ne izostaju”, zaključuje on.

(Portal Dan)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime