13.9 C
Podgorica
3.12.2023.

Pet kandidata za direktora Monstata

Na konkurs za izbor direktora Monstata prijavilo se pet kandidata i to Miroslav Pejović, Bojana Radojević, Andrijana Garić, Fjola Dacić i Dijana Ristović.

Pejović, dilomirani ekonomista, trenutno pokriva funkciju vršioca dužnosti direktora Monstata. Njega je na tu poziciju Vlada imenovala sredinom novembra prošle godine na period od šest mjeseci. To je urađeno na predlog ministra finansija i socijalnog staranja, Milojka Spajića, pišu Vijesti.

Uprava za kadrove je 16. februara raspisala javni konkurs za tu poziciju.

Konkursom je bilo predviđeno da kandidat mora imati, između ostalog, završen fakultet iz oblasti društvenih nauka, položen stručni ispit za rad u državnim organima i najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima rukovođenja ili pet godina radnog iskustva na drugim poslovima.

Zakonom o državnim službenicima i namještenicima predviđena je provjera kompetencija, znanja i sposobnosti kandidata za popunu radnog mjesta starješine organa uprave.

Provjera kompetencija, znanja i sposobnosti kandidata podrazumijeva izradu pisanog rada, koji sadrži sagledavanje prioriteta i predloga za unapređenje procesa rada, odnosno stanja u oblasti rada za koju se kandidat imenuje, odnosno postavlja.

Kandidat koji je ostvario više od 50 odsto bodova na testiranju u pisanoj formi, može pristupiti strukturiranom intervjuu.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime