19.9 C
Podgorica
18.06.2024.

Orkanski vjetar na primorju: Čupa drveće, prevrće automobile, podiže krovove! (FOTO, VIDEO)

Orkanski vjetar na primorju večeras je donio mnogo problema građanima Bara, Budve i okolnih mjesta.

Sjeverni vjetar otkida grane na stablima, nosi mobilijar sa terasa kafića, podiže krovove a pričinjena je i velika šteta desetinama putničkih vozila. Neka su od udara vjetra završila i na krovu poput ovog kombija u Budvi:

U Baru treutno duva najjači vjetar u državi – udari su preko 100 km/h a najavljena je još jača bura tokom noći!

Slično je i u Budvi. Odjeljenje bezbjednosti Budva zamolilo je večeras sve gradjane Budve da ostanu u svojim domovima zbog najavljenih loših vremenskih uslova, kako bi spriječili eventualne povrede i posledice po ljudske živote. I u Budvi duva bura oko sto kilometar na sat.

Drveni brod dugačak više od 20 metara nagnuo se na lijevi bok i, pod za sada još neutvrđenim okolnostima, potonuo u plićak na mjestu na kojem je bio vezan takozvanom Četverovezu na Obali Đuraševića. Na “Knezu Lipovcu II” u trenutku nesreće, navodno nije bilo nikoga od članova posade.

Brod je potonuo pod udarima orkanske bure koja trenutno u Boki duva brzinom većom od 60 čvorova na sat. Zbog oluje i mraka, trenutno se ne može sa sigurnošću utvrditi ima li izliva nafte i ulja u more iz potopljenog broda.O incidentu su obaviještene nadležne službe – Lučka kapetanija Kotor, Inspekcija sigurnosti plovidbe, Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, kao i Služba zaštite i spašavanja Tivta.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime