8.9 C
Podgorica
22.02.2024.

Odović: „PS Gradnja“ odgovorna za sve što odluči sud

Ovjerena izjava vlasnika firme “PS Gradnja” Dejana Petričevića da preuzima odgovornost za upotrebu bespravno sagrađene lamele C u podgoričkom naselju Zabjelo, kao i za zdravlje, život i sigurnost imovine trećih lica, te direktnu ili indirektnu štetu koja nastane upotrebom tom objekta, znači da je investitor “PS Gradnja” odgovoran za sve što sud odluči u vezi sa zahtjevima za naknadu štetu koje su podnijeli vlasnici stanova u tom stambenom objektu – kazao je za “Dan” ministar prostornog planiranja Janko Odović. On je kazao da je Ministarstvu prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine juče iz Uprave za nekretnine dostavljena Petričevićeva izjava data i ovjerena kod notara prije tri godine.

“Pod moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću preuzimam odgovornost za upotrebu objekta upisanog u LN 7743, broj KP 3827/7, KO Podgorica III, kao i za život i zdravlje trećih lica i sigurnost imovine trećih lica za vrijeme trajanja upotrebe predmetnog objekta, te da sam odgovoran za direktnu ili indirektnu štetu pričinjenu trećim licima nastalu upotrebom navedenog objekta”, navodi se u izjavi Petričevića od 27. jula 2021.

Odović je taj dokument dostavio Zaštitnici imovinsko pravnih interesa, a u vezi sa postupkom koji se pred Osnovnim sudom vodi protiv ministarstva po tužbi više vlasnika stanova.

“Ovo takođe znači da su kupci stanova znali i bili obaviješteni o mogućem rušenju objekta usled nepostojanja potrebnih saglasnosti, dozvola i projekata”, istakao Odović.

Osnovni sud u Podgorici donio je nedavno privremenu mjeru kojom se privremeno zabranjuje rušenje i bilo kakva promjena na lameli C. Mjera je donijeta po tužbi više vlasnika stanova.

(Portal Dan)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime