20.9 C
Podgorica
19.06.2024.

Od danas maske obavezne u prodavnicama, apotekama, javnim ustanovama

Nakon četiri mjeseca, od danas su ponovo obavezne zaštitne maske u prodavnicama, apotekama, javnim ustanovama, podsjeća portal RTCG.

Zdravstvene vlasti su zbog pogoršanja epidemijske situacije ponovo uputile apel građanima da se vakcinišu protiv kovid-19 infekcije.

Direktor IJZ Igor Galić kazao je da su usljed rasta broja zaraženih i hospitalizovanih uvedene mjere, poput obaveznog nošenja zaštitnih maski u svim ustanoviama javne uprave, te u prodavnicama prrehrambene robe, apotekama i benzinskim stanicama.

“Obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim dijelovima aerodroma, željezničkim i autobuskim stanicama. Ako ove mjere ne dovedu do poboljšanja situacija u narednom periodu, uslijediće mjere obaveznog nošenja maski u svim zatvorenim prostorima”, rekao je Galić, apelujući da se vakcinišu svi koji to do sada nijesu učinili.

Direktorica kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović kazala je da neće privremeno zatvarati Polikliniku gdje se obavljaju specijalistički i subspecijalistički pregledi.

“Ovo je prilika da vas informišem da smo zbog porasta broja COVID slučajeva, nakon privremene obustave redovnih operacija na Klinici za kardiologiju koja je trajala desetak dana, nastavili sa radom i pozivamo pacijente sa redovne liste. Ipak, s obzirom na razvoj situacije u zemlji i povećanu infektivnost korona virusa, KCCG će morati da se prilagođava tim okolnostima o čemu ćemo redovno obaveštavati javnost”, rekla je Radulović.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime