30.9 C
Podgorica
24.07.2024.

Nikolić Rakčeviću: Odluke manjinske vlade zavisiće isključivo od DPS-a

Portparol i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić kaže da će svaka odluka i svaka politika manjinske Vlade, ako joj daju podršku, zavisiti samo i isključivo od Demokratske partije socijalista. Nikolić je kazao i da se izglasavanjem manjinske vlade DPS vraća na vlast.

Nikolić je reagovao na izjavu funkcionera Građanskog pokreta URA Luke Rakčevića koji je sinoć saopštio da se DPS više nikada neće vratiti na vlast.

“Lokalni populista, i savjetnik sa diplomom srednje škole, Luka Rakčević, saopštio je u sinoćnjoj emisiji kako se DPS neće više nikada vratiti na vlast i kako neće biti u prilici da utiče na politiku buduće Vlade – ukoliko do njenog formiranja uopšte dođe. Gospodine Rakčeviću, kako ste samo jedan u nizu koji ponavlja ovu mantru, politički nelogičnu, podsjećam Vas da se svaka Vlada bira glasovima parlamentarne većine koja joj daje podršku, i da ta ista parlamentarna većina u jednoj državi čini vlast. Prema tome, ukoliko dođe do formiranja manjinske Vlade, to će biti isključivo posljedica okolnosti da vam je DPS svojim glasovima to omogućio, odnosno, da sa našom strankom vršite vlast”, navodi Nikolić u odgovoru Rakčeviću.

Nikolić, poziva Rakčevića da kako navodi, izađe iz prevaziđene političke retorike koja se odnosi na DPS.

“Prestanite da vrijeđate inteligenciju građana i pomirite se sa okolnošću da vam je jedina nada da vaš predsjednik i aktuelni mandatar postane premijer, upravo to da se Demokratska partija socijalista vrati na vlast. Ma kako vi to zvali”, naveo je Nikolić.

On navodi i da će izglasavanje vlade zavisiti isključivo od DPS-a.

“Svaka odluka i svaka politika manjinske Vlade – ukoliko uopšte odlučimo da vam damo podršku, zavisiće samo i isključivo od Demokratske partije socijalista. Prema tome, savjetujem vam da počnete da se ponašate prikladno poziciji u kojoj se nalazite, i da se bavite svojom a ne našom strankom. U suprotnom moglo bi se desiti da do ulcinjskih izbora ispred imena Dritana Abazovića, uz riječ mandatar – kako ga trenutno reklamirate, stoji i dodatak: koji je usljed odsustva podrške morao da vrati mandat”, zaključio je Nikolić.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime