13.9 C
Podgorica
3.12.2023.

U Podgorici i Bijelom Polju nastava prekinuta zbog dojave o bombi

Nastava u bjelopoljskoj Osnovnoj školi “Marko Miljanov“ prekinuta je zbog dojave o eksplozivnoj napravi, saznaje nezvanično Radio Crne Gore. Policija obezbjeđuje školu, a očekuje se specijalizovana ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prema još nepotvrđenim informacijama zbog dojave da je u OŠ “Marko Miljanov” postavljena eksplozivna naprava nastava je u prekinuta u 10 sati.

Nakon što su učenici i zaposleni napustili školu, očekuje se dolazak specijalizovane ekipe MUP-kako bi se obavila detaljna pretraga i ustanovilo da li se radi o lažnoj uzbuni.

Učenici podgoričkih osnovnih škola, “21. maj” i “Milorad-Musa Burzan” takođe su evakuisani  danas zbog, kako nezvanično saznaje RTCG, dojava o postavljanju eksplozivne naprave. Prema nezvaničnim informacijama evakuisani su i učenici OŠ “Vuk Karadžić” u podgoričkom naselju Zabjelo.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta saopšteno je da su podgoričke škole dobile dojave o postavljanju eksplozivnih naprava.

“Nakon dojave o bombi u pojedinim školama, direktori škola su preduzeli sve neophodne mjere i djeca su bezbjedna. Procjena bezbjednosne situacije je u nadležnosti Ministarstva unutršanjih poslova i MPNKS će obavijestiti javnost o svim daljim koracima, nakon dobijanja neophodnih informacija od strane MUP-a”, kazali su Portalu RTCG iz resora Vesne Bratić.

Iz policije je rečeno da preduzimaju sve mjere i radnje iz njihove nadležnosti, te da će se uskoro oglasiti saopštenjem.

 

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime