13.9 C
Podgorica
3.12.2023.

Mugoša: Odluka Apelacionog suda u slučaju “Državni udar” kupljena, stojim iza svake presude

Sutkinja Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša uvjerena je da je odluka Apelacionog suda, u predmetu “Državni udar” kupljena, te da je falsifikat službene isprave.

“To sam rekla i prije godinu, jer sudija koja je pisala drugostepenu odluku netačno i neistinito prenosi riječi i djelove iz prvostepene presude sa očiglednom namjerom da promijeni suštinu”, istakla je ona.

Mugoša je reagovala nakon današnje izjave idera NSD i DNP Andrije Mandića i Milana Kneževića, u kojoj su istakli da treba saznati postoji li komunikacija između nje i Vesne Medenice a u vezi sa presudom za predmet “Državni udar”.

“S obzirom na to da sam već sedam godina izložena medijskoj hajci, a danas se moje ime i prezime dovodi u vezu sa kupovanjem presude jer je okrivljeni Andrija Mandić uvjeren da je prvostepena presuda kupljena, saglasna sam sa okrivljenima Andrijom Mandiem i Milanom Kneževićem, da SDT utvrdi sve činjenice i okolnosti oko donošenja i prvostepene i drugostepene odluke, jer sam i ja uvjerena da je odluka Apelacionog suda kupljena, zato je odluka Apelacionog suda falsifikat službene isprave, a to sam rekla i prije godinu dana, jer sudija koja je pisala drugostepenu odluku netačno i neistinito prenosi riječi i djelove iz prvostepene presude sa očiglednom namjerom da promijeni suštinu”, navela je Mugoša.

To tvrdi, kako je dodala, jer sudija sa toliko godina iskustva takve greške ne pravi slučajno.

“Ali vjerovatno je mislila da se time niko neće baviti s obzirom na obimnost presude i dokaza”, istakla je Mugoša.

Navodi da i danas stoji iza svoje odluke i odgovorno tvrdi da je donijeta jedino i isključivo, na osnovu spisa predmeta.

“Dodatno sam uvjerena da je odluka Apelacionog suda kupljena na način na koji je ukinuta jer su imali mogućnost da, ako su žalbe bile osnovane, izvedu drugi pravni zaključak i donesu oslobađajuću presudu, a nisu to učinili. I na kraju, ne samo za ovu odluku nego i za svaku odluku koju sam donijela stojim samo ja, jer svaka moja odluka je jedino i isključivo donijeta na osnovu spisa predmeta. Ovo je Crna Gora i sve se zna, ja mirno čekam da se konačno utvrdi zbog čega je donijeta takva odluka Apelacionog suda”, zaključila je Mugoša.

(Portal Dan)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime