17.7 C
Podgorica
25.05.2024.

Mostar: Pronađena ukradena statua Brus Lija!

Nakon provedene kriminalističke istrage u Policijskoj upravi Mostar večeras je u nadležnost Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona predat Mostarac, D.P. (46) koji je sinoć oko 20 sati uhapšen zbog osnovane sumnje da je otuđio kip Brus Lija iz Velikog parka u Mostaru.

Kako se saznaje, radi se o Danijelu Prci, koji je odranije poznat policijskim agencijama zbog dilanja droge i razbojništava.

Prce je prije četiri godine hapšen u akciji Federalne uprave policije (FUP) kada je kod njega pronađeno oko 120 grama heroina, od čega je dio bio pripremljen za prodaju. Bio je i na Interpolovoj potjernici zbog zloupotreba opojnih droga, a potraživalo ga je i hrvatsko pravosuđe. Takođe, zbog razbojništva u Mostaru 2011.godine je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca, a zbog droge je hapšen u još nekoliko navrata piše Avaz.

Da li je Prce sam u noći s 2. na 3. mart podesnim alatom prepilao postolje na kojem se nalazio kip filmske zvijezde i jednog od najvećih majstora borilačkih vještina, pokazaće istraga.

Iako je, prema nezvaničnim informacijama, naveo da je u toj “akciji” bio sam, kazavši da je kip Brus Lija utovario u kariolu koju je, navodno, našao ispred istoimenog ugostiteljskog objekta, kako se saznaje, tokom dana je privedena jedna osoba kao mogući saučesnik.

Prema nepotvrđenim informacijama, kip je prebačen iz parka u objekt “Staklene banke”, gd‌je je ispilan u dijelove, a policija ga je pronašla u jednoj kući u naselju Kosor južno od Mostara.

Budući da je cijela priča o krađi kipa Brus Lija, koji je izgrađen od bronze, podigla veliku prašinu u javnosti u skoro cijelom regionu, Prce i, eventualno, njegovi pomagači imali su problem da ga prodaju otkupljivačima sekundarnih sirovina.

Podsjetimo, iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona jutros su naveli da je krađa kipa izazvala zabrinutost i osudu javnosti iz cijelog regiona.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime