22.9 C
Podgorica
26.05.2024.

Ministar Vojinović naložio da se ponovo pregledaju i ocijene testovi

Ministar prosvjete Miomir Vojinović završio je prije nekoliko minuta sastanak sa predstavnicima roditelja oko 1.600 maturanata koji su pali na eksternom ispitu.

Prema pouzdanim podacima portala PRESS, nakon sastanka je ministar naložio da se ponovo pregledaju i ocijene sporni testovi.

Ta odluka naišla je na odobrenje roditelja, koji su odlučili da za sada prekinu protest, koji je danas trajao nekoliko sati.

Komisija Ispitnog centra trebalo bi opet da vrednuje testove učenika koji nijesu položili eksternu provjeru znanja iz Crnogorskog, srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika (CSBH).

To je ispred Ministarstva prosvjete preporučio, nakon naredbe ministra, generalni direktor Direktorata za opšte srednje i stručno obrazovanje i cjeloživotno učenje Slobodan Savović.

“Preporučuje se Ispitnom centru da komisija za ocjenjivanje testova iz Crnogorskog-srpskog, hrvatskog, bosanskog jezika i književnosti, ponovo vrednuje testove učenika koji nijesu položili ispit iz navedenog nastavnog predmeta”, kazao je Savović u obraćanju medijima.

Oko 1.600 maturanata uglavnom iz škola na sjeveru Crne Gore palo je na eksternom maturskom ispitu iz CSBH, navodno zbog prepisivanja.

Većina njih dobilo je 0 bodova.

Prema ranijim podacima portala PRESS zbog toga je više desetina maturanata i njihovih roditelja danas organizovalo protest u Ministarstvu prosvjete u Podgorici.

Mahom je riječ o djeci iz srednjih škola iz Berana, Rožaja, Bijelog Polja a bilo je i predstavnika iz Tivta.

(Press)

Maturanti osvojili nula bodova na eksternom testiranju, protestuju ispred Ministarstva prosvjete

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime