17.7 C
Podgorica
25.05.2024.

Milović: Prethodna Vlada dovela do stagnacije evropskog puta

Ministar pravde Crne Gore Andrej Milović izjavio je da ta država neće potezati pitanje reciprociteta prema Srbiji jer joj, uprkos zahtjevima, nije izručila bivšeg funkcionera Demokratske partije socijalista Svetozara Marovića, nekadašnjeg predsjednika Državne zajednice Srbije i Crne Gore, osuđenog 2016. godine zbog višemilionskih malverzacija u Budvi.

„Prethodna vlada svojim djelovanjem dovela je do stagnacije na EU putu, što ova Vlada od prvog dana ispravlja, a reciprocitet bi u tom kontekstu bio poguban po naše evropske integracije“, rekao je Milović u intervjuu za nedjeljnik Vreme, na podsjećanje da je u aprilu prošle godine izjavio kako se razmišlja o uvođenju recipročnih mjera Srbiji zbog slučaja Marović tako da Crna Gora ne bi izručivala lica koja potražuje Srbija.

„Što se tiče slučaja Marović, Crna Gora je uradila sve što je bilo u domenu naših pravnih mogućnosti, više puta smo slali zamolnice i urgancije i sada je sve u rukama pravosudnih organa Republike Srbije“, rekao je Milović.

„Međutim, nećemo potezati pitanje reciprociteta u odnosima sa Republikom Srbijom, jer – osim navedenog, kao i činjenice da je međunarodno-pravna saradnja u krivičnim stvarima u svim ostalim predmetima zaista sjajna – naš cilj jesu najbolji mogući odnosi dvije zemlje, što već predugo nije slučaj“, naglasio je Milović.

On je ukazao da će se Crna Gora u svojim postupcima uvijek voditi, kako je naveo, koliko principima prava toliko i dobre namjere i poštovanja.

„Pruženu ruku i isti takav odnos očekujemo i s druge strane, jer samo uz međusobno poštovanje i saradnju možemo izgraditi stabilne i dobre odnose između naših zemalja“, poručio je Milović.

(Portal RTCG)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime