15.9 C
Podgorica
16.04.2024.

Milatović sa nadbiskupom: Otvoriti papsku nuncijaturu u Podgorici, saradnja sa Svetom Stolicom značajna

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je apostolskog nuncija u Crnoj Gori nadbiskupa Fransisa Asisija Ćulikata, podsjetivši na značaj pokrenute inicijative rezidentnog predstavljanja Svete Stolice u Crnoj Gori i izrazio spremnost za pružanje neophodne podrške za otvaranje rezidentne Papske nuncijature, sa sjedištem u Podgorici.

Milatović je iskazao spremnost za pružanje neophodne podrške za otvaranje rezidentne Papske nuncijature, sa sjedištem u Podgorici.

“Crna Gora cijeni zalaganje Svete Stolice i pape Franja kada je u pitanju promovisanje mira, pravde i jednakosti među ljudima. Pozdravljam aktivnosti koje papa čini na tom planu. Crna Gora je istinski multietnička, multikonfesionalna i multikulturalna država, posvećena punoj valorizaciji duhovne i kulturne tradicije svih vjerskih zajednica. Naša država predstavlja primjer suživota različitih naroda i vjerskih zajednica, što potvrđuje da smo kroz istoriju uspjeli da sačuvamo mir i međuetnički i međureligijski sklad i toleranciju, što služi na čast i ponos našem društvu”, rekao je Milatović.

Sagovornici su se saglasili da saradnju Crne Gore i Svete Stolice karakteriše intenzivan i konstruktivan politički dijalog, prijateljski odnosi i odsustvo otvorenih pitanja, te spremnost za dalje snaženje saradnje.

Milatović je iskazao spremnost za dalje unaprjeđenje međudržavnih odnosa i jačanje političkog dijaloga na najvišem nivou.

(Portal RTCG)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime