17.2 C
Podgorica
24.09.2023.

Medojević: Zbog sluganske politike Vlade, stranaka i NVO medija se rat Rusije i Ukrajine preliva u Crnu Goru, građane nema ko da zaštiti!

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević poručio je da rat Rusije i Ukrajine preliva u Crnu Goru zbog nepromišljene politike Vlade, stranaka i NVO medija, kao i da građane i državu nema ko da zaštiti.

„Nepromišljenom i sluganskom politikom Vlade i većine političkih stranaka, NVO, medija pod kontrolom zapadnih struktura, Crna Gora se umiješala u rat Rusije i Ukrajine. To je dovelo do radikalizacije prilika u zemlji i opasnosti od prelivanja sukoba u Crnu Goru. Za sada se, srećom, sve svodi na hibridne propagandističke prijetnje, spinovanje, lažne dojave bombi, ali to ne znači da terorističke prijetnje nijesu stvarne i rizici izvjesni“, precizirao je Medojević.

On je kazao da u Crnoj Gori živi preko 20.000 ruskih državljana, kao i da su Rusi najveći investitori na tržištu nekretnina.

„S druge strane, ponašanje Ukrajinskih diplomata u Crnoj Gori je odavno apsolutno suprotno međunarodnim konvencijama i svojim nediplomatskim djelovanjem podstiču radikalizaciju prilika i prelivanje sukoba u Crnu Goru. Crna Gora je zemlja bez političkog i državnog vođstva i to bezvlašće koriste radikalni elementi i sa ruske i sa ukrajinske strane za ekstremizaciju i destabilizaciju stanja u zemlji“, naveo je Medojevbić.

On je kazao da je uzalud pozivao na mudrost, ozbiljnost i odgovornost i za nesvstavanje ni na čiju stranu u ovom globalnom haosu.

„Crna Gora je mala i slaba zajednica. Opljačkana, razjedinjena, posvađana, razorenih institucija sistema, u smrtonosnom zagrljaju mafije. Vrijeme je da naše političke razlike stavimo po strani i da pokažemo istorijsku odgovornost za sudbinu naroda i države“, ocijenio je Medojević.

„Ukoliko se nastavi ovakvo ponašanje većine političke elite, po principu “Selo gori, a baba se češlja” moguće su i opasne terorističke akcije sa ljudskim žrtvama i nesagledivim štetama. Naš bezbjednosni sistem je razoren, obavještajni sektor izbušen i kompromitovan i teroristima je olakšan posao. Jednostavno, nema ko da zaštiti narod i državu“, zaključio je Medojević u svom saopštenju.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime