4.9 C
Podgorica
8.12.2023.

Mandić sa Fontanom: Italija strateški važan spoljnopolitički partner Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić razgovarao je u Budimpešti sa Lorencom Fontanom, predsjednikom Predstavničkom doma Republike Italije, ističući da je uloga Italije, kao strateški važnog spoljnopolitičkog partnera Crne Gore, od naročitog značaja u procesu pristupanja EU.

“Uz ocjenu da dvije zemlje baštine prijateljske i sadržajne odnose, predsjednik Mandić je izrazio opredjeljenje da u narednom periodu dođe do produbljivanja saradnje i intenziviranja političkog dijaloga. On je iskazao zahvalnost na kontinuiranoj podršci Italije u procesu evropske integracije, uz naglasak da je uloga Italije, kao strateški važnog spoljnopolitičkog partnera Crne Gore, od naročitog značaja u procesu pristupanja”, piše u saopštenju.

U kontekstu pridruživanja EU, predsjednik Predstavničkog doma Parlamenta Lorenco Fontana istakao je jasnu podršku njegove zemlje Crnoj Gori, naglasivši da Italija može da pruži pomoć u pogledu pristupanja u EU kroz jačanje sveukupne saradnje.

“On je izrazio uvjerenje da će tokom predstojećeg mandata unaprijediti parlamentarnu saradnju na svim nivoima Sagovornici su razmotrili mogućnosti za dalje unapređenje bilateralnih odnosa u sferama od obostranog interesa, sa akcentom na dalji razvoj političke, ekonomske i privredne saradnje”, piše u saopštenju.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime