15.9 C
Podgorica
16.04.2024.

Kotarac: U Budvi trenutno boravi 23 hiljade turista

U Budvi se odmara nešto više od 23.000 gostiju, i to su bolje brojke u odnosu na prošlu godinu, saopštila je u emisiji Dobro jutro Crna Goro na TVCG portparolka Turističke organizacije Budva Tijana Kotarac, prenosi portal RTCG.

“Možemo reći da smo zadovoljni, ali da može da bude bolje, može. Ovo je bolje u odnosu na prošlu godinu, ali ipak postoje cifre kojima mi težimo, a koje su više od ovih”, rekla je Kotarac.

Podsjeća da su raspusti u susjednoj Srbiji počeli nešto kasnije, te da dešavanja u Ukrajini svakako utiču na tok turističke sezone.

“Ima tu različitih faktora – strah do korone koji se opet javlja širom Evrope. Biće nestabilno i ove godine, uostalom Svjetska turistička organizacija je rekla da će nam trebati do pet godina oporavka. Ne očekujemo čuda, ali smo optimisti”, istakla je Kotarac.

Govoreći o cjenovnoj politici u Budvi, ona kaže da je sve uzročno-posljedično: “Poskupile su osnovne životne namirnice. Toga smo svjesni svi, svakodnevno kupujemo, sipamo gorivo. Istovremeno je poskupila nabavna cijena. Onda imamo i deficit radne snage, a radna snaga koju zapošljavamo traže veće plate pa su vlasnici uslovljeni da time što će povećati plate morate da isplate i svoje troškove”.

Sve je to, pojašnjava, uzročno-posljedično dovelo do rasta cijena: “Naši ugostitelji kažu da je to od 10 do 30 odsto. Postoje mjesta u Budvi gdje su cijene ostale na prošlogodišnjem nivou”.

U hotelima su, kaže, najbrojniji gosti iz Srbije, Izraela, Njemačke i Velike Britanije. Gosti iz Srbije najbrojniji su i kad je u pitanju privatni smještaj, nakon kojih slijede turisti iz Rusije, Ukrajine i BiH…

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime