27.7 C
Podgorica
19.06.2024.

Kokain u čiji su šverc bili uključeni crnogorski državljani vrijedan 15 miliona eura

Da je švercovani kokain, zbog kojeg su uhapšeni crnogorski državljani, iz Urugvaja stigao do Evrope, imao bi vrijednost 15 miliona eura. Policija Urugvaja potvrdila je kasno sinoć po našem vremenu da je uhapšeno 16 osoba i zaplijenjeno skoro 500 kilograma kokaina, čija je finalna destinacija, kako se navodi, bila Italija, a da su među uhapšenima i dva crnogorska državljanina.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Urugvaja organizovalo je konferenciju za novinare na kojoj su saopštili utiske o “veoma snažnom udaru trgovini drogom” nakon zapljene skoro 500 kilograma kokaina u okviru akcije “Virtus”.

Sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Giljermo Masijel smatra da je ova operacija omogućila razbijanje kriminalne organizacije koja se smatra povezanom sa balkanskim klanom, jednom od, kako je rekao, najvećih organizovanih kriminalnih grupa koje djeluju u Evropi.

“Tokom istrage, agenti su od septembra 2022. godine uspjeli da identifikuju 18 osoba povezanih sa kriminalnim aktivnostima. Grupu su činili građani različitih nacionalnosti, 11 Urugvajaca, tri Bolivijaca, dva Argentinca i dva Crnogorca. Tokom akcije, vlasti su uspjele da privedu 16 identifikovanih, dok se za drugom dvojicom čeka međunarodna potjernica”, navedeno je u tekstu koji je prenio “grupormultimedio.com”.

Identitet uhapšenih crnogorskih državljana još nije saopšten. Dio urugvajskih medija tvrdio je juče da su već bili na potjernici Interpola.

Ukupno, vlasti su zaplijenile 489 kilograma kokaina, novac, četiri vozila, dva čamca, traktor, revolver, pištolj, pušku i dvije sačmarice.

Prema riječima predstavnika urugvajskog MUP-a, zaplijenjena droga ima procijenjenu tržišnu vrijednost od oko 15 miliona eura.

Kako su objasnili, droga je iz Bolivije dopremljena u Urugvaj. Kada je stigla u ovu zemlju, plan je bio da bude transportovana dalje ka Evropi, gdje je njena vrijednost veća.

(Portal RTCG)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime