16.9 C
Podgorica
30.05.2024.

Knežević za “Vijesti”: Sad će da me koriste i za lične obračune

Moj dolazak mnogi sada hoće da iskoriste za neke svoje lične benefite i lične obračune i prikažu kao svoj uspjeh, kazao je “Vijestima” Duško Knežević nepunih pola sata prije nego je u Londonu predat crnogorskim policajcima.

Taj optuženi biznismen juče je izručen Crnoj Gori, pet godina nakon što je za njim raspisana međunarodna potjernica zbog više krivičnih postupaka u kojima se tereti da je oštetio državni budžet za više miliona.

Kneževiću je sinoć, nakon saslušanja u Višem sudu, potvrđen pritvor, koji mu je bio određen još dok je bio u bjekstvu.

“Mnogima nije prijatno što dolazim. Najgore je što ovo sad mnogi hoće da koriste za neke svoje lične benefite i lične obračune i prikažu kao svoj uspjeh. Ali dobro, nije važno izdržaću, izdržao sam i gore. Izdržao sam devedesete i tuču s Milom, tako da idemo dalje…”, rekao je Knežević.

Tokom telefonskog razgovora sa reporterkom “Vijesti” oko 10 časova, Knežević je kazao da se nalazi u vojnoj bazi u Londonu, gdje je čekao slijetanje aviona Vlade Crne Gore kojim je i ekstradiran u domovinu.

Letjelica u kojoj je bio, oko 13.40 sati dotakla je pistu aerodroma u Golubovcima, nakon čega je Knežević uz jake mjere policijskog obezbjeđenja odveden u zgradu Višeg suda u Podgorici. Fotoreporter “Vijesti” zabilježio je da su policajci Kneževiću obukli pancir.

Prije nego su ga nadležne službe Velike Britanije predale crnogorskim policajcima, Knežević je “Vijestima” najavio da dolazi sa “plavom torbom”.

On je 2019. optužio nekadašnjeg predsjednika Crne Gore i Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića da je od njega primao novac, koji mu je jednom prilikom predao u plavoj torbi. Đukanović je to demantovao.

“”Dolazim s plavom torbom, ide mi sa teget kombinacijom. Dostini nije prijatno što dolazim… Pristao sam da se vratim u Crnu Goru poslije odluka suda da budem izručen. Proceduralno nismo do kraja koristili mogućnosti koje smo imali, jer se vrši pljačka moje imovine u Crnoj Gori i htio sam da dođem da to zaustavim, ali i da dokažem svoju nevinost, jer svi ljudi koji su me optuživali sada su već u zatvoru”, kazao je on.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Izvorvijesti
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime