18.9 C
Podgorica
17.06.2024.

Knežević: Upitna podrška Vladi ako podrži rezoluciju o Srebrenici

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević kazao je da sa liderom NSD-a Andrijom Mandićem i ostalim liderima srpskih partija intenzivno rade na tome da razgovaraju sa premijerom Milojkom Spajićem i da mu dodatno objašnjavaju kakve su konsenkvence glasanja Crne Gore za podršku Rezoluciji o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama.

„Znate da ovu aktuelnu Vladu podržavaju i srpske partije, one koje su iz nekadašnjeg bloka za zajedničku državu, a da Vlada ne može opstati bez njihove podrške. Mi smo već saopštili da dovodimo u pitanju podršku njegovoj Vladi, a da ćemo odluku donijeti na stranačkim organima nakon glasanja u Ujedinjenim nacijama. Juče sam saopštio premijeru da teško možemo nastaviti da podržavamo njegovu Vladu ukoliko Crna Gora podrži Rezoluciju o genocidu u Srebrenici“, kazao je Knežević za Kurir.

On je najavio da će rezolucija o genocidu u Jasenovcu biti podnešena za nekoliko dana, a da će Pokret Evropa sad “biti taj koji će podnijeti predlog rezolucije”.

„Biće podnesena za nekoliko dana. Ukoliko dođe do usvajanja rezolucije o genocidu u Jasenovcu, Crna Gora će biti prva država u Evropi koja je donijela rezoluciju o genocidu u Jasenovcu i iskazala pijetet ka preko 700.000 ubijenih Jevreja, Srba i Roma“, zaključio je Knežević.

Kako navodi, Rezolucija o Srebrenic nema za cilj pomirenje u regionu ni dobrosusjedske odnose, a kaže, “poremetiće” odnose sa Srbijom i sa Republikom Srpskom.

Navodi da je očigledno da Crna Gora klizi u “nestabilnost” a upitna je, kaže, podrška srpskih stranaka Spajićevoj Vladi. Knežević je mišljenja da SAD takođe imaju uticaja po ovome.

„Sada imamo amandmane koji su kao čaj od nane, odnosno posljednja želja mučenika pred smrt da mu prvo otkinu glavu pa onda ruke, a ne kao što je prvi put predviđeno. Ta priča o amandmanima djeluje neubjedljivo, a svakome u Crnoj Gori je jasno da će Crna Gora ući u ozbiljnu vrstu nestabilnosti. Nisam siguran da premijer Spajić neće sagledati sve ovo što smo mu juče saopštili. Očekujem da prilikom glasanja o Rezoluciji, iako mislim da će biti odloženo, da ćemo ipak drugačije glasati nego što je to poručio premijer Spajić“, kazao je Knežević.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime