19.6 C
Podgorica
30.05.2024.

Knežević se žalio na uslove u ćeliji: Odriče se zatvorske hrane, hoće kod Božovića, traži da ga posjeti Joanikije…

Uhapšeni bankar Duško Knežević žalio se načelniku Istražnog zatvora na uslove u kojima boravi u ćeliji i tražio je da ga primi na razgovor, kako bi taj problem riješili, a zahtijevao je i da ga posjete eksperti Evropkse komisije za ljudska prava u zatvorskim uslovima, ali i diplomatsko osoblje Ambasade Ujedinjenog kraljevstva.

Knežević je pismom, u koje su Vijesti imale uvid, tražio i da ga posjeti mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

U pismu, u koje su Vijesti imale uvid, piše da je ćelija u kojoj boravi mala i neuslovna, da je sanitarni čvor neispravan, ali i da je imao samo dva čaršava i jastuk kada je doveden u tu prostoriju.

“Nisam imao ni čašu za vodu”, piše Knežević.

“Sve to liči na napušteno skladište. U ćošku prostorije je rupa iz koje vire krpe, od neke kanalizacije ili curenja cijevi koje vode ka radijatoru”, piše u pismu.

U toj molbi načelniku Istražnog zatvora Vladimiru Šćepanoviću je i dio koji se odnosi na premještaj iz ćelije u kojoj boravi:

“Molim Vas da mi odobrite da pređem u sobu kod Mila Božovića, jer se ovdje osjećam klaustrofobično i usamljeno, noću spavam pod tabletama, budim se često i gledam miševe koji izlaze iz rupe na plafonu i kreću se cijevima od centralnog grijanja”, piše u Kneževićevom pismu.

Naglasio je da se odriče zatvorske hrane, a najavio je i da će pred sudom u Londonu pokrenuti postupak zbog neispunjavanja obaveza koje je Ministartsvo pravde preuzelo povodom njegovog izručenja, naglasivši da je i državljavin Velike Britanije.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime