19.9 C
Podgorica
18.06.2024.

Knežević o suđenju za nezakonito prisluškivanje: Poslanici DF-a napustili sudnicu

Poštovani građani, poznato vam je da je prošle godine DF na pres konferenciji obavijestio javnost da je Agencija za nacionalnu bezbjednost po nalogu tadašnjeg direktora Dejana Peruničića u periodu od 5. do 7. jula ozvučila hotel “Palas”, u kojem je protivzakonito i protivustavno priskuškivala i tajno pratila preko 230 funkcionera DF-a, kazao je danas jedan od lidera DF-a Milan Knežević.

“Nakon naše pres konferencije, SDT je uzelo izjave od jednog broja funkcionera i poslanika DF-a i započet je sudski proces protiv Dejana Peruničića…na današnjem ročištu, na kojem smo kao svjedoci oštećeni prisustvovali Simonida Kordić, Slaven Radunović, Milutin Đukanović, Milun Zogović i ja dobili smo informaciju da se po zahtjevu advokata Dejana Peruničića Zdravka Begovića da se spajaju postupci protiv Dejana Peruničića na način da funkcioneri i poslanici DF-a budu u istom postupku isto kao i Milivoje Katnić.”, navodi Knežević.

Mi smo danas, kaže Knežević, napustili sudnicu Višeg suda i jasno ukazavši sudiji Vesni Kovačević da se radi o jednoj sramoti, kriminalnoj odluci, kojom se pokušavaju izjednačiti dželat i žrtva i u isti kontekst staviti, kako navodi, Milivoje Katnić, progonitelj Demokratskog fronta i poslanici i funkcioneri DF-a.

“Ovo što se danas dogodilo predstavlja kulminaciju zloupotreba i pokušaja da se od krivične odgovornosti izuzme ANB. Ovdje nije problem Dejan Peruničić, ovdje je problem u tome što je Agencija za nacionalnu bezbjednost sve vrijeme bila udarna pesnica u obračunu sa DF-om i da je to radila po nalogu ili Duška Markovića, ili Mila Đukanovića.”, tvrdi lider DNP-a.

On podsjeća da je prisluškivanje vršeno u vrijeme dok je Duško Marković bio premijer.

Takođe poručuje da je Demokratski front jedini “klijent” sudstva i tužilaštva, dok brojni ljudi bliski DPS-u, poput Miomira Mugoše, prolaze nekažnjeno.

“Mi se zalažemo za reizbor svih sudija, jer je više nego očigledno da je sudsko vijeće, koje je donijelo odluku da Milivoja Katnića izjednači sa nama to uradilo iz razloga relativizacije i krivice Dejana Peruničića, a predstavljalo je najmasovnije prisluškivanje u istoriji svih prisluškivanja na planeti zemlji, jer je 237 prisluškivano dva dana po nalogu Dejana Peruničića…a snimci su se objavljivali na portalu Udar, za koji sumnjamo da ga je osnovala ANB kako bi se obračunavala sa političkim protivnicima…”, ističe Knežević.

“Dakle, upozoravamo sudije u Višem sudu, koji se trude da spasu odgovornosti Dejana Perunučića, da izjednače dželata i žrtvu, da mi to nećemo tolerisati, da ćemo svaki put odreagovati na isti način kao što smo to uradili danas u sudnici Višeg suda, napuštajući je i jasno ukazujući sudiji Vesni Kovačević da je napravljena jedna sramota i još jedna mrlja na obrazu crnogorskog pravosuđa, ali ono je toliko umrljano da, koliko god ga sad dodatnim mrljama zaflekate i isprljate ništa se neće primijetiti jer je obraz crnogorskog pravosuđa crn.”, zaključio je Knežević.

 

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime