7.9 C
Podgorica
21.04.2024.

Knežević: Đukanović izgubio podršku Zapada, u Britaniji ga smatraju kriminalcem

Dok god glavni specijalni tužilac Vladimir Novović ne zakuca na vrata Mila Đukanovića nema mira u Crnoj Gori i nema demokratije, niti je može biti. Poručio bih Novoviću da, ako nema hrabrosti, to prepusti nekom od svojih kolega, i ne mora da se plaši, jer istorijski točak je pokrenut i on ne može da ide nazad. Milo Đukanović treba da završi tamo gdje mu je mjesto, a to je u zatvoru u Spužu, kazao je predsjednik Atlas grupe Duško Knežević, gostujući u emiisji Kontroverza Adria TV.

Knežević je, na pitanje autora emisije Mladena Stojovića, da li ima saznanja da Đukanović još uvijek uživa neku podršku na Zapadu, rekao da zna da bivšeg predsjednika Crne Gore u Velikoj Britaniji doživljavaju kao kriminalca.

“Znam da ovdje u Britaniji nema nikakvu podršku, oni ga smatraju kriminalcem i čovjekom koji je napravio mafijaška udruženja po Balkanu. Zato su mu poslali agente tamo, koji mu rovare po Baru i broje cigarete. Mi zaboravljamo da je protiv njega vođen proces u Bariju. Mislim da je Milo Đukanović politička prošlost, niko na Zapadu više ne računa na njega. Ima neke jake veze sa bivšim ljudima koje je korumpirao, sve ove što ste ih pomenuli (Januš Bugajski, Danijel Server op.a.), njih je Milo revnosno plaćao posebno oko referenduma. Tu su ostale neke stare privatne veze, a insticionalne nove on ne može da ima jer je evidentno da on sada traži izlaz, da traži neke garancije da mu neće biti suđeno i da može bezbjedno da ode. Ali to ako se desi, nema nikad mira u Crnoj Gori”, kazao je Knežević.

On je dodao da se Đukanović uvijek divio kako je bivši tajlandski premijer i crnogorski državljanin Taksin Šinavatra vladao tom državom i u periodu dok nije boravio u njoj zbog potjernice.

“On će, kao Šinavatra, iz Dubaija da utiče sa velikim parama na sve političke procese koji se budu dešavali u Crnoj Gori, na nove partije… Vidjeli ste da se Šinavatra vratio i da je tokom 15 godina koliko je bio van Tajlanda uvijek kontrolisao procese. To je Milo uvijek navodio kao strašno kako to Šinavatra dobro radi”, naveo je Knežević.

On je poručio da ne treba misliti da će se Milo Đukanović lako predati, ali i da “dok god Vlado Novović ne zakuca na vrata Mila Đukanovića nema mira u Crnoj Gori”,

“I nema demokratije, niti je može biti. Poručio bih Vladu Novoviću ako nema hrabrosti, neka to preda nekom od svojih kolega. I ne mora da se plaši, jer istorijski točak je pokrenut i on ne može da ide nazad. Milo Đukanović treba da završi tamo gdje mu je mjesto, a to je u zatvoru u Spužu”, rekao je Knežević.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime