23.7 C
Podgorica
30.05.2024.

Kavarić: Ne postoje osnove za pritvor Kneževiću, u Londonu je spašavao sebi život

 

Osnove za pritvor predsjedniku Atlas grupe ne postoje i može se predložiti jemstvo kako bi se Duško Knežević branio sa slobode, smatra advokat Dalibor Kavarić.

“U postupcima u kojima nije optužen ne mora uopšte ni da odgovara na pitanja, može da se brani ćutanjem. Napomenuo bih da Knežević nikad nije tražio povlašćen status zbog doprinosa koji je dao državi”, kazao je Kavarić u emisiji “Minula neđelja” na Aplus televiziji.

Podsjetio je da je glavni zakonski razlog za pritvaranje opasnost od bjekstva i da u Kneževićevom slučaju postoji dilema da li bi on uopšte mogao da pobjegne i gdje bi mogao da pobjegne.

“Napomenuo bih da Knežević nije bio u bjekstvu u Londonu, već je bio na slobodi uz jemstvo koje su mu nadležni državni organi Velike Britanije odobrili u ekstradicionom postupku. To nije bilo bjekstvo od pravde ili procesa u Crnoj Gori, već bjekstvo od mafije i organizovanog kriminala. Vidjeli smo kakve su bile opasnosti od njega i kakva je bila potražnja za njim”, ukazao je Kavarić.

Podsjetio je i da je Kneževića ranije upozorila britanska policija da postoji opasnost za njegovu bezbjednost.

“Jasno je da on u  Crnoj Gori nije bio bezbjedan. Knežević je u Londonu sebi spašavao život i to se ne može računati kao bjekstvo”, zaključio je Kavarić.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime