20.9 C
Podgorica
19.06.2024.

Katnić pregledan u KCCG, pa ga vratili u Spuž

 

Pritvoreni bivši Glavni specijalni tužioci Milivoje Katnić pregledan je danas u Urgentnom bloku Kliničkog centra  Crne Gore nakon čega je vraćen u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija.

Portal Standard piše da je Katniću pozlilo danas u Istražnom zatvoru, dok Vijesti navode da im je iz uprave UIKS-a nezvanično rečeno da je Katnić odveden na pregled u Urgentni jer je odbio da ga pregleda zatvorski ljekar.

Milivoje Katnić je uhapšen 14. aprila, i od tada štrajkuje glađu.

Iz UIKS-a ranije su kazali da zatvorski ljekari konstantno prate njegovo zdravstveno stanje.

“Ovih dana svjedočimo brutalnom kršenju ljudskih prava u slučaju Milivoja Katnića kojem je potrebna kontinuirana medicinska pomoć. Kao ozbiljan kardiološki bolesnik, sa nedavnom preležanom tromboembolijom pluća, vec četrnaest dana štrajkuje glađu. Njegov život je ugrožen i neophodno je angažovanje internističke i kardiološke potpore u kontinuitetu”, saopštila je sinoć Komisija za zdravstvo DPS.

“Uskraćivanje ove medicinske pomoći bivšem glavnom specijalnom državnom tužiocu Milivoju Katniću predstavlja kršenje ljudskih prava najsurovije vrste, koje kao posljedicu nosi gubitak ljudskog života. Njegove neosporne profesionalne kvalitete ostavićemo da kometariše stručna javnost a naša je profesionalna obaveza da ukažemo na odgovornost onih koji odlučuju da on i dalje bude bez kontinuirane kardiološke potpore”, naveli su između ostalog.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime