26 C
Podgorica
18.06.2024.

Kabinet Spajića: Neće biti promjena stope PDV-a

Iz kabineta predsjednika Vlade Milojka Spajića dali su pojašnjenje na jučerašnju izjavu premijera povodom promjena Zakona o PDV-u.

Oni su kazali da su se u određenim medijima pojavile “netačne informacije koje se odnose na stopu PDV-a, a tiču se interpretacije odgovora predsjednika Vlade Milojka Spajića”.

“Na pitanje novinara “Da li planirate promjenu Zakona o PDV?” premijer je kazao da ne znajući da li ima nekih minornih promjena koje neće imati uticaj na građane, a koje su obaveza po EU legislativi – neće biti većih promjena (Zakona o PDV-u), ali da će sve biti jasno u fiskalnoj strategiji. Dakle, pitanje pa ni sam odgovor se nijesu odnosili ne stopu PDV-a, već na Zakon o PDV-u (koji ima širi obuhvat od same stope)”.

Navode i da bi, se pitanje odnosilo na stopu PDV-a, koja je, kažu, bitna za građane, odgovor bio da će stopa PDV-a ostati nepromijenjena.

“Da bude potpuno jasno – 44. Vlada ne planira izmjene standardne stope PDV-a, a sve potencijalne (minorne) izmjene Zakona o PDV-u, o kojima je govorio premijer, su dio formalnog usaglašavanja u okviru integracije Crne Gore u EU”, zaključuje se u saopštenju.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime