37.8 C
Podgorica
19.07.2024.

Jovović novi direktor Agencije za zaštitu konkurencije

Savjet Agencije za zaštitu konkurencije je nakon sprovedenog javnog konkursa imenovao dr Nebojšu Jovovića za direktora Agencije na period od pet godina.

Kako navode u saopštenju, Agencija je od 2018. godine bila u v.d. stanju, pa se imenovanjem direktora premošćava izazovan period u radu AZZK-a i obezbjeđuje se stabilnost i konstantnost, što je od ključnog značaja za ispunjenje zahtjeva Evropske komisije na polju jačanja administrativnih kapaciteta ove institucije i ostalih zahtjeva definisanih završnim mjerilima u poglavlju 8 – Konkurencija.

“Jovović je svoju viziju razvoja Agencije definisao kroz više ključnih elemenata. Posebna pažnja biće posvećena jačanju i unaprjeđenju administrativnih kapaciteta Agencije kao temelja za postizanje prepoznatljivih rezultata u ovoj oblasti. Osim toga, puna pažnja biće posvećena jačanju međuinstitucionalne i međunarodne saradnje kroz jačanje preventivne uloge Agencije prilikom dodjele državne pomoći i saradnje sa evropskim partnerima na planu preuzimanja i primjene iskustva država članica EU u predmetnim oblastima”, navode u saopštenju Savjeta.

Agencija će, kako dodaju, u punom kapacitetu rješavati kompleksne slučajeve koji se vode pred ovom institucijom i u skladu sa svojim nadležnostima i zakonskim osnovom, pokretati nove slučajeve, kako bi sačuvala jednake uslove za sve učesnike na tržištu Crne Gore, sa posebnim aspektom na transparentnost rada Agencije kroz blisku saradnju sa medijima, civilnim sektorom, građanima i privrednim subjektima.

Nebojša Jovović, zaposlen je u Agenciji od 2017. godine gdje je radio na najsloženijim poslovima u Sektoru za utvrđivanje zabranjenih sporazuma, zloupotrebe dominantnog položaja, procjenu koncentracija, pojedinačnih izuzeća i sektorskih analiza. U periodu od 2019. do 2020. godine, radio je na poslovima u Sektoru za kontrolu državne pomoći kao Glavno ovlašćeno službeno lice, nakon čega je bio angažovan u Odsjeku za analizu uslova konkurencije na tržištu u Agenciji sve do izbora za v.d. direktora u aprilu 2022. godine. Prije Agencije radio je kao ekonomsko-finansijski analitičar i konsultant.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime