15.9 C
Podgorica
16.04.2024.

Jovanić privremeno udaljen od vršenja sudijske dužnosti

Sudski savjet donio je odluku da se predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić privremeno udalji od vršenja sudijske dužnosti.

Kako je saaopšteno nakon sjednice, Savjet je donio odluku da se za vršioca dužnosti predsjednika Privrednog suda imenuje Dijana Raičković, sutkinja ovog suda.

“Savjet je na osnovu izvještaja Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, utvrdio ocjene za dva kandidata za sudije Upravnog suda Crne Gore, za vrijeme trajanja inicijalne obuke i donio odluku o izboru Tatjane Cerović Krpović i Davora Stojkovića i njihovom raspoređivanju na rad u Upravni sud”.

U saopštenju Sudskog savjeta se navodi i da nije donijeta odluka za trajno dobrovoljno raspoređivanje sudija na slobodna sudijska mjesta u osnovnim sudovima u Podgorici, Nikšiću, Kotoru i na Cetinju, jer prijavljeni kandidati na dati oglas ne ispunjavaju tražene uslove.

“Savjet je na osnovu izvještaja Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, utvrdio ocjene za dva kandidata za sudije osnovnih sudova za vrijeme trajanja inicijalne obuke i donio odluku o izboru Sanele Efović i Jelene Jablan, i njihovom raspoređivanju u Osnovni sud u Podgorici i Osnovni sud na Cetinju”.

Sudski savjet je donio odluku o izmjeni Plana slobodnih sudijskih mjesta i ujedno odlučio da se raspišu interni oglasi za popunjavanje slobodnih sudijskih mjesta za jedno mjesto u Višem sudu u Bijelom Polju, po jedno mjesto u osnovnim sudovima u Baru, Bijelom Polju i Rožajama, dva mjesta u Sudu za prekršaje u Podgorici i jedno mjesto u Sudu za prekršaje u Budvi.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime