29.6 C
Podgorica
18.06.2024.

Iz DF-a poručuju: Krivokapić i Radulović odbili zahtjev Ambasade Srbije da otvore biračka mjesta u Beranama, Sutomoru i Budvi

Na ovaj način Vlada Zdravka Krivokapića i ministar Đorđe Radulović pokušavaju sprovesti ciljanu opstrukciju kako bi državljani Republike Srbije bili onemogućeni da iskoriste svoje pravo glasa, navode iz DF-a.

Demokratski Front saopštio je da su Vlada Zdravka Krivokapića i Ministarstvo vanjskih poslova odbili zahtjev Ambasade Republike Srbije za otvaranje biračkih mjesta u Beranama, Sutomoru i Budvi, u susret predstojećim predsjedničkim, parlamentarnim i lokalnih izborima, zakazanim za treći april u Srbiji.

– Na ovaj način Vlada Zdravka Krivokapića i ministar Đorđe Radulović pokušavaju sprovesti ciljanu opstrukciju kako bi državljani Republike Srbije, koji žive u ovim opštinama, bili onemogućeni da iskoriste svoje pravo glasa, zagarantovano Ustavom. A, da bi skandal bio potpun, za vrijeme prethodnog režima Duška Markovića i Mila Đukanovića, bila je data saglasnost za otvaranje tih biračkih mjesta u Budvi, Sutomoru i Beranama. Nastavak antisrpske politike i antisrpskog djelovanja Vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazobića doživljava svoj i politički i ljudski sunovrat. Ovo posebno ako se ima u vidu da je Dritan Abazović prije svega nekoliko dana  zatražio od predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, pšenicu i kukuruz, a treba li podsjećati da su prve vakcine protiv kovida stigle upravo iz Srbije, uz saglasnost i dobru volju predsjednika Srbije i Vlade Republike Srbije- navode iz DF-a.

Kako navode, Demokratski Front zato pita Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića: “S kojim ljudskim i političkim obrazom mogu očekivati bilo šta više od Srbije, dok srpskim državljanima u CG uskraćuju njihovo izborno pravo, i na indirektan način se ponovo miješaju u unutrašnje stvari Srbije”.

– Zato ih DF još jednom poziva, ne da preispitaju, već da promijene ovu sramnu odluku, i daju saglasnost za otvaranje biračkih mjesta u Budvi, Beranama i Sutomoru, kako bi svi državljani Republike Srbije u Crnoj Gori mogli iskoristiti svoje pravo glasa. U suprotnom, ovo će biti samo još jedna u nizu sramota Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića, koji su se „proslavili“ svojim antisrpskim odlukama u tolikoj mjeri da bi im pozavidjeli i Milo Đukanović i Duško Marković čak iz “najboljeg” perioda njihovog antisrpstva- poručuju iz DF-a.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime