19.9 C
Podgorica
18.06.2024.

Italijansko ministarstvo plaća taksi svima koji se vraćaju iz diskoteka

Italijansko ministarstvo za infrastukturu i transport potpisalo je protokol sa udruženjima diskoteka i ostalih mjesta za zabavu o eksperimentalnom projektu koji predviđa besplatan taksi prevoz za sve one koji se vraćaju kući nakon noći provedene u diskoteci.

Ministarstvo je izdvojilo novčana sredstva za plaćanje taksija ili minibuseva koji će prevoziti osobe koje su na alkohol testu bile pozitivne.

Na taj način će osobe biti prevezene kući na siguran način, kao i svi oni koji su sa njima u društvu. Diskoteke će biti te koje će se pobrinuti da daju vaučer taksistima.

Radi se o eksperimentalnom projektu koji u ovoj prvoj fazi obuhvata šest lokala na nacionalnoj teritoriji u periodu avgusta i septembra.

Na kraju ovog perioda će se donijeti zaključak o tome da li projekat ima smisla ili ne.

Ova ideja je nastala nakon sastanka ministra Salvinija sa udruženjima koje predstavljaju diskoteke kao i influenserima i digitalnim kreatorima.

Lokali koji u ovom momentu učestvuju u eksperimentu nalaze se u mjestu Jezolo kod Venecije, zatim Galipoli (Leće), Pezaro-Urbino, Pavija, Groseto i u Mantovi.

(Portal RTCG)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime