24.9 C
Podgorica
13.07.2024.

Gutić: Vlada što prije, ako nema dogovora, novi izbori

Svako odugovlačenje u vezi dogovora oko formiranja Vlade proizvodi štetu za građane i državu, a ukoliko ne postoji volja da se Vlada formira, izbori su uvijek opcija, poručio je potpredsjednik Bošnjačke stranke Damir Gutić.

On podsjeća da već više od 45 dana imamo Vladu u tehničkom mandatu, koja ne vrši osnovne funkcije iz svoje nadležnosti.

“Vidimo da se većina ministara bavi kampanjom za izbore u Beranama, ne radeći posao za koji su izabrani, dok svjedočimo ogromnom rastu cijena goriva i osnovnih životnih namirnica. Skupština je u blokadi samovoljom pojedinaca, dok zabrinutost građana i naših međunarodnih partnera raste. Sve ovo pokazuje da Crnoj Gori hitno treba nova Vlada kao subjekt odgovornosti za građane i državu“, kaže Gutić.

Odugovlačenje oko dogovora za formiranje Vlade samo dodatno otežava politički i društveni život u Crnoj Gori, koji je dodatno pritisnut bezbjednosnim izazovima.

“Izbori su uvijek opcija. Bošnjačka stranka nikada nije kalkulisala oko strateških stvari, niti bježala od izbora. Ipak, mišljenja smo da bi izbori u ovom trenutku samo prolongirali donošenje teških odluka, kojih politički subjekti moraju da budu svjesni. Crnoj Gori je hitno potrebna Vlada, koja bi rješavala ekonomska, politička i bezbjednosna pitanja. Ukoliko nema brzog dogovora, idemo na izbore“, kazao je Gutić.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime