13.9 C
Podgorica
3.12.2023.

Grupa građana: U petak blokada saobraćaja u Crnoj Gori jer Bulajić nije zakazao sjednicu

Grupa građana najavila je za petak blokadu saobraćajnica u Crnoj Gori, jer Strahinja Bulajić nije zakazao sjednicu skupštine , na kojoj bi se, kako navode, donijela odluka o ograničavanju cijena svih životnih namirnica i goriva.

“S obzirom na to da se niko iz Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu, vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Crne Gore u tehničkom mandatu Strahinja Bulajić, niti ijedan od 81. poslanika Skupštine Crne Gore nije oglasio nakon našeg poziva da zakažu sjednicu parlamenta najkasnije do petka, 25. marta u 12 sati na kojoj bi donijeli odluku o smanjenju, odnosno ograničavanju cijena svih životnih namirnica i goriva, pozivamo građanke i građane da nam se pridruže da u petak u podne blokiramo saobraćaj u Crnoj Gori i svi zajedno stanemo u zaštitu egzistencijalnih interesa nas i naših porodica, poručuje grupa građana”, navodi se u saopštenju.

Navode da pozivaju sve  građane – Crnogorce, Srbe, Bošnjake, Muslimane, Albance, Hrvate, Rome i sve ostale da se batale podjela i međusobnih optuživanja i da ne štite partije i partijske interese, političke liderke i lidere i njihove interese, već da svi zajedno u petak u 12 sati blokiraju Crnu Goru i konačno zajedno zaštite porodice, čija je egzistencija dovedena u pitanje zbog političkih igara i partijskih fotelja.

Pozivaju sindikalne organizacije – Uniju slobodnih sindikata Crne Gore i Savez sindikata Crne Gore, penzionere, socijalno ugrožene grupe – od podstanara, samohranih majki, nezapošljenih, mladih bračnih parova do radnika, poljoprivrednika, privrednika da im se pridruže.

“Apelujemo na sve partije i političare da shvate da je ovo protest slobodnih građana Crne Gore čija je egzistencija ugrožena zbog njihovih sukoba i da nam se ne pridružuju na ulicama, jer im nije mjesto na ulici već u parlamentu u skupštinskim klupama ili u Vladi đe treba da zastupaju, ne svoje političke i lične, već interese svih građana”, ističe grupa građana.

Poručuju građanima da ne strahuju da će im blokadama biti ugroženo funkcionisanje, jer blokade neće biti organizovane na gradskim saobraćajnicama, već na prilazima gradovima i izlazima.

“Ponavljamo, ovo je građanski bunt i protest, ne politički i blokade organizujemo isključivo zbog ugrožene gole egzistencije svih nas u Crnoj Gori. O lokacijama koje će biti blokirane javnost i Ministarstvo unutrašnjih poslova obavijestićemo u četvrtak putem medija. Svi zajedno na ulice, za nas i naše porodice”, ističe grupa građana.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime