7.9 C
Podgorica
21.04.2024.

Hirurg iz KCCG saslušan u VDT, obdukcioni nalaz se šalje u inostranstvo

Vaskularni hirurg Nikola Fatić, koji radi u Kliničkom centru Crne Gore, saslušan je u svojstvu osumnjičenog u predmetu koji je protiv njega formiralo Više državno tužilaštvo. To je u izjavi  za portal Dan potrvdila portparolka i tužiteljka Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica.

Kako je Medenica kazala, tokom daljeg postupka poduzeće se sve neophodne radnje i saslušati po potrebi još lica.

Iz Kliničkog centra Crne Gore saopštili su da 27. septembra,  da je zavšen nalaz patoanatomske obdukcije kojim je konzilijum patologa ustanovila neposredni uzrok smrti pacijenta M. P.

“Prethodno je bilo obavljeno i sudsko medicinsko vještačenje dijela tijela na zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva, čiji je nalaz proslijeđen dana 22. 09. 2023. godine. Nakon završetka svih radnji u vezi sa gore navedenim, obratićemo se javnosti sa činjenicama koje smo ustanovili “,navode su tada iz Kliničkog.

Podsjećamo, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici pokrenulo je istragu kojom je obuhvaćen vaskularni hirurg Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) N.F. na osnovu krivične prijave koju je protiv doktora podnijela porodica preminulog pacijeta, zbog navodnog protivpravnog oduzimanja ljudskih organa ili djelova tijela.

Nakon utvrđivanja rezultata obdukcije tijela pacijenta koji je preminuo nakon operacije u KCCG u Podgorici, a kojeg je operisao doktor N.F.  biće utvrđen dalji tok istrage.

(Dan)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

1 KOMENTAR

  1. Ko ovo od kolega pod valjuje doktoru,sram da vas bude bando. Ne zna se ko je ludi i bezobrazni. U KCCG.se smiju toj manipulacijama za koju ga optužuje a koje su mu neki od dr.podvalili i osmislili . Što zdrav um zna da je.ivo glupost

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime