27.9 C
Podgorica
28.09.2023.

Dva odbornika DPS-a napustila odbornički klub u Kotoru

Odbornici opozicionog DPS-a u Kotoru Dejan Ognjanović i Milica Ljutić objavili su da napuštaju Klub odbornika te stranke u Skupštini opštine Kotor, ali i članstvo u DPS-u te da će do kraja mandata aktuelnog saziva kotorskog parlamenta nastupati kao nezavisni odbornici.
Ranije danas iz kotorskog DPS-a je saopšteno kako je sjednica lokalnog parlamenta zakazana za sjutra unaprijed osuđena na propast.
Inače je zbog nedostatka kvoruma od 17 odbornika, i 18. Marta propao pokušaj održavanja osme po redu sjednice Skupštine opštine (SO) Kotor, jer se u sali nijesu pojavili odbornici koalicije “Za budućnost Kotora” (ZBK); Željko Knežević (NDS) i Slobodan Lazović (PzP) koji već mjesecima bojkotuju zasijedanja.
Oni traže reorganizaciju Kukturnog centra “Nikola Đurković” odnosno da se toj javnoj ustanovi povjeri organizacija Festivala pozorišta za djecu i “KotorArt”.
Zato Kotorskom parlamentu, koji broji 33 odbornika, a za kvorum je neophodno prisustvo njih 17, prijeti raspuštanje i uvođenje prinudna uprave, a da li će se situacija promijeniti tačnije da li će umjesto odbornika koalicije ZBK, podršku usvajanju budzeta Opštine za 2022. dati Ognjanović i Ljutić, znaće se sjutra za kada je zakazan novi pokušaj održavanja sjednice SO Kotor.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime