25.9 C
Podgorica
14.06.2024.

Dušku Kneževiću, iz bezbjednosnih razloga, ne daju kod Mila u ćeliju

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) odbila je predlog uhapšenog predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića da u istražnom zatvoru bude premješten u sobu u kojoj boravi pritvoreni predsjednik Opštine Budva Milo Božović.

Prema nezvaničnim saznanjima “Dana”, Knežević je i dalje u takozvanoj samici, najvjerovatnije iz bezbjednosnih razloga. Knežević je upravi UIKS-a nedavno uputio pismo tražeći da ga posjeti mitropolit Joanikije, što mu je udovoljeno, ali je odbijen zahtjev za premještaj kod Božovića, što je tražio i gradonačelnik Budve.

Apelacioni sud je prekjuče odbacio kao neosnovanu žalbu Kneževićevih branilaca, ostavljajući na snazi odluku kojom mu je Viši sud u Podgorici odredio pritvor. Velika Britanija je predsjednika Atlas grupe izručila Crnoj Gori 30. aprila, pet godina nakon što je za njim raspisana potjernica. Knežević je potraživan radi vođenja krivičnih postupaka u kojima ga Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tereti za krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja, zloupotreba ovlašćenja u privredi putem podstrekavanja, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

Po dolasku u Crnu Goru, Knežević je najavio da je spreman da pruži dokaze protiv Mila Đukanovića. Kako je kazao, u Crnu Goru je došao s plavom torbom u kojoj su dokazi o kojima govori sve vrijeme od kada ga naše vlasti potražuju.

U pismu upravi UIKS-a žalio se na uslove u ćeliji u kojoj boravi.

– Molim vas da omogućite da pređem u sobu kod Mila Božovića, jer se ovdje osjećam klaustrofobično i usamljeno i noću spavam pod tabletama i budim se često, gdje gledam siluete miševa koji izlaze iz rupe na plafonu i kreću se do cijevi od centralnog grijanja. Odričem se zatvorske hrane i tražim da mi porodica i prijatelji donose obroke. Molim da kopiju ove molbe prenesete resornom ministru Andreju Miloviću – naveo je Knežević u pismu.

Podnoseći žalbu na pritvor, odbrana je predložila Višem sudu da Knežević bude pušten da se brani sa slobode uz jemstvo od 75 hiljada britanskih funti.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime