16.9 C
Podgorica
30.05.2024.

Duško Knežević: Guvernerka Irena Radović nastavlja Žugićevu politiku, podržava da se ubrzano i na perfidan način rasprodaje imovina Atlas grupe!

“Ja želim da se vratim u Crnu Goru. Oni na perfidan način rasprodaju moju imovinu. Centralna banka nastavlja Žugićevu politiku, i stečajni upravnik iz Centralna banke, prodaju najbolju imovinu Atlas banke i to rade na jedan dosta perfidan način, za koje će sjutra imati i lične posledice, svi ovi ljudi koji to rade”, rekao je predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević u emisiji “Klub A” na A plus televiziji.

“Ja apelujem na guvernerku, novu guvernerku, koja je mnogo obećavala, i koja je kopala i rukama i nogama da bude guvernerka, da preduzme nešto i kaže, i pozabavi se Prvom bankom, izvrši istragu, provjeru i reviziju – zašto su Atlas banka i IBM banka došle u ovakvu situaciju. Jer, u protivnom, ja ću pojačati borbu i protiv Centralne banke i protiv svih onih koji nastavljaju politiku Mila Đukanovića!”

Govoreći o arbitražnom postupku koji je u ime kompanija Atlas Capital Holding Limited i Meljine Complex Limited i lično pokrenuo protiv Vlade Crne Gore, Duško Knežević je saopštio da su dobili neformalni signal iz Vlade da su spremni da se dogovore.
“Ja sam htio da prvo razgovaramo o Meljinama, da Meljine riješimo, oni su rekli: ne, nećemo da rješavamo samo Meljine, hoćemo da rješavamo cjelokupan paket arbitražne tužbe koja je u toku. Saopštili smo da je za predsjednika Arbitražnog suda u Hagu izabran profesor Donald McRae. Vidjećemo da li će ga Crna Gora prihvatiti. Mi smo donijeli odluku da li njega prihvatiti kao predsjednika tribunala. Tri mjeseca ne možemo da se složimo oko predsjednika Arbitražnog tribunala. Biće ogromni troškovi arbitražnog spora koja se mjeri desetinama miliona eura koje će platiti obje strane”, kazao je predsjednik Atlas grupe .
“Mi ćemo da uvedemo investitora sa kojim smo se dogovorili. Od momenta kada uvedemo investitora, mi više ne raspolažemo sa arbitražnom tužbom nego investitor gleda svoje interese i diktira svoj profit i interes koji će da vuče od Crne Gore. Postoji tu nekih 90 dana za medijaciju, da strane koje su u sporu da se dogovore, ako se i posle toga ne postigne dogovor, idemo na arbitražni proces. Sigurno su troškovi desetine miliona eura za obje strane.
Angažovali smo jednu od najvećih advokatskih kancelarija na svijetu koja se zove Vilmer Hal i jednog najvećih svjetskih stručnjaka u oblasti međunarodne arbitraže Garija Borna, čovjeka koji je dobio arbitraže od po 4-5 milijardi.

Ako ništa ne bude, ja ću nastaviti i dalje da budem tu, i da vodim svoju borbu na način koji to dozvoljava. I ostvarim da se vratim u Crnu Goru, dovedem investitore, pokušam da vratim Atlas banku tamo gde je bila i da zaustavim otimanje pljačku imovine koja je u poslednje vrijeme jako pojačan otkako je došla guvernerka Irena Radović!”, poručio je Duško Knežević iz Londona gostujući u emisiji “Klub A plus”.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime