24.9 C
Podgorica
13.07.2024.

Đurović: Uskoro nova vlada ili će Abazović morati da vrati mandat

U situaciji agresije Rusije na Ukrajinu, enormnog rasta cijena gotovo svih proizvoda i namirnica i važnosti predstojeće turističke sezone, održavanje izbora u ovom trenutku bilo bi katastrofalno rješenje za crnogorsku privredu i za građane Crne Gore, kazao je potpredsjednik GP URA Goran Đurović.

URA je, kaže Đurović, ponudila evropsku vladu kao prelazno rješenje dok se situacija ne stabilizuje i na taj način, kako dodaje, garantovala građanima i privredi stabilnost.

“Ovo je vrijeme za donošenje teških ali i mudrih odluka. Svako kalkulisanje sa partijskim interesima znači zanemarivanje državnih interesa i toga moraju biti svjesni svi akteri na političkoj sceni Crne Gore”, kazao je Đurović.

Potpredsjednik GP URA navodi i da su ta partija i mandatar Dritan Abazović uradili sve što su mogli kako bi se konstituisala 43. evropska vlada koja bi nastavila evropski put Crne Gore. Poručuje da naša privreda, građani i građanke očekuju što brži rasplet ove situacije jer, kako je kazao, život ne može da čeka.

“Ukoliko ubrzo ne budemo imali jasnu podršku za evropsku vladu bićemo prinuđeni da mandatar vrati mandat predsjedniku Crne Gore i idemo na nove izbore gdje bi svi oni koji su se zalagali za taj scenario morali preuzeti odgovornost kako prema građanima i građankama a tako i prema privredi Crne Gore”, zaključio je Đurović.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime