8.9 C
Podgorica
22.02.2024.

Đurović: Kurban-bajram nosi simboliku oproštaja i velikodušnosti

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku povodom Kurban-bajrama reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću i svim pripadnicama i pripadnicima islamske vjeroispovjesti.

“Predstojeći blagi dani prilika su da se podsjetimo vanvremenskih vrijednosti koje predstavljaju suštinu islamske vjere, a to su ljubav, saosjećanje, umjerenost, uvažavanje i čovjekoljublje. Te vrijednosti su nas očuvale kroz istoriju i bile temelj multikonfesionalne, multietničke i multikulturalne Crne Gore, a biće nam vodilja i nadahnuće i u vremenu pred nama”, piše u čestitki.

Đurović naglašava da duh Kurban-bajrama, koji se odlikuje radošću i porodičnim skladom, nosi simboliku oproštaja i velikodušnosti koja je preduslov za mir i opšte blagostanje.

“U svim dosadašnjim uspjesima naše države Islamska zajednica je davala veliki doprinos, uvijek stremeći stvaranju pravednijeg, tolerantnijeg i prosperitetnijeg društva od kojeg će svi imati koristi. Uz želju da predstojeći praznik provedete u zdravlju i sreći, među svojim najbližima, još jednom upućujem iskrene čestitke”, zaključuje se.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime