37.8 C
Podgorica
19.07.2024.

Đurović: Izgraditi društvo u kom će svaki pojedinac moći dostojanstveno da živi od svog rada

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović čestitala je 1. maj, Međunarodni praznik rada, svim građankama i građanima Crne Gore.

“Povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada, u ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, upućujem iskrene čestitke, sa uvjerenjem da će poštovanje prava iz radnog odnosa doprinijeti izgradnji društva u kojem će svaki pojedinac imati jednake šanse da dostojno živi od svog rada”, kazala je ona.

Prema njenim riječima, Prvi maj, kao simbol radničke solidarnosti, borbe za prava radnika i bolje uslove rada, podsjeća nas na obavezu da vodimo računa o radnicima i svemu onome što su dali našoj zemlji.

“Očuvanje radnih mjesta, veća primanja i pristojan život svih, a naročito mladih ljudi u Crnoj Gori moraju biti prioriteti svih nadležnih institucija”, poručila je Đurović.

Nažalost, dodala je, uprkos istrajnoj radničkoj borbi kroz istoriju, i danas postoji mnogo onih koji ne mogu ostvariti osnovno pravo na rad i tako postati ravnopravni članovi društva.

“Zato, stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta, poboljšanje kvaliteta uslova za rad i životnog standarda građana, te privlačenje investicija moraju biti osnovni ciljevi svake vlasti, kako bismo izgradili bolje i pravednije društvo. Uz želju da Crna Gora postane istinska država socijalne pravde, još jednom čestitam 1. maj, sa željom da Praznik rada dočekate u miru, slozi i dobrom raspoloženju”, zaključila je Đurović.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime