14.9 C
Podgorica
17.04.2024.

Đukić: Spajiću cilj da uvuče što više aktera u Vladu, nije dobro da se slažu svi

 

Premijeru Milojku Spajiću je cilj da što više političkih aktera dovede u Vladu, a da on zapravo bude arbitar, smatra politički analitičar Stefan Đukić.

“Spajiću to odgovara. To mu je izgleda najbolji način da ih sve okupi, pa da međusobno ratuju. Spajić zapravo želi da tu bude arbitar. To jeste zanimljiva taktika, ali to nije garancija da će Vlada dobro raditi”, kazao je Đukić tokom gostovanja na A plus televiziji.

Podsjetio je da je Građanski pokret URA trenutno jedina opoziciona partija u parlamentu.

“URA kritikuje sve bez ostatka. SD i SDP kritikuju Andriju Mandića, možda ponekad Demokrate, a Spajića i Pokret Evropa sad ne diraju. Bošnjačka stranka ne dira nikog, njima su svi dobri. To je pogrešna situacija da su svi tamo drugari i da caruje jedno carstvo u kom caruje drugarstvo. To nije normalna pozicija. Nije dobro da se slažu svi”, kazao je Đukić u emisiji “Klub A plus”.

Ekstemizovanje javnosti prošlost, političari promijenili ponašanje

Analizirajući sveukupnu društvenu situaciju u Crnoj Gori, Đukić je primijetio da su građani Crne Gore prihvatili da je Crna Gora članica NATO.

“Može da se meni nešto sviđa ili ne sviđa, ali to je nešto što se prihvatilo u društvu. Ovo je period koji je daleko mirniji u pogledu reakcija na vijesti, a posebn u pogledu razgovora na društvenim mrežama. Jako je interesantno zašto se to događa. To znači da su naši političari odlučili da budu mirni ili su odlučili da promijene ponašanje”, smatra Đukić.

Prema njegovim riječima, od 2015. godine do 2020. godine u Crnoj Gori je na djelu bilo ekstremizovanje javnosti.

“Bilo je tad jako tenzično. Sve je počelo protestima DF-a, pa se desila afera Državni udar, čak i svađe na ulicama tokom lokalnih izbora. Uslijedile su litije i Zakon o slobodi vjeropispovijesti, i nešto što je pokušano da ostane sakriveno: ANB je prisluškivao novinare, mitropolita i opozicione političare. Zbog stavova na društvenim mrežama ljudi su hapšeni i privođeni, a bilo je i tenzija oko Temeljnog ugovora. Reakcije više nisu zapaljive. I dalje su tu i Dritan Abazović, Andrija Mandić, Aleksa Bečić… Isti su ljudi, ali je priča drugačija. Procesi teku sami od sebe”, zaključio je Đukić.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime