27.7 C
Podgorica
19.06.2024.

Do Kvon taksi od Petrovca platio 4,000 eura!

Američki “Vol strit džurnal” objavio je članak o hapšenju optuženog korejskog kriminalca Do Kvona, ističući da je dva sata prije Kvonovog hapšenja u martu izvor upozorio ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžić da je Kvon u zemlji i poslao kopiju Kvonovog pasoš na ministrov telefon. Kvon je potom uhapšen na podgoričkom aerodromu, dok je pokušavao da se ukrca na avion za UAE. Trenutno je u ekstradicionom pritvoru, i čeka se odluka Crne Gore da li će ga izručiti SAD ili Južnoj Koreji.

Novinar “Vol strit džurnala” Aleksandar Osipovič objavio je na mreži X da obje zemlje terete bivšeg južnokorejskog “kralja kriptovaluta” Kvona za veoma ozbiljna krivična djela. U tekstu WSJ navodi se i vrlo zanimljiv podatak – vozaču koji ga je vozio od Petrovca do aerodroma u Podgorici Do Kvon je za tu uslugu dao 4.000 eura, a to je vožnja koja traje oko sat i, kako se navodi, u pitanju je velika suma za prosječnog građanina Crne Gore.

Do Kvon je, inače, uhapšen 23. marta u Podgorici a prema optužbama iz SAD i Južne Koreje, počinio je prevare na tržištu kripto valuta koje se mjere milijardama eura.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime