5.8 C
Podgorica
4.12.2023.

DIK potvrdila mandate novim poslanicima

Državna izborna komisija (DIK) potvrdila je danas mandate novim poslanicima, saopšteno je “Vijestima” iz te institucije.

S izborne liste “Aleksa i Dritan – hrabro se broji” mandati su potvrđeni poslanicima Demokrata – Nikoli Rovčaninu, Albinu Ćemanu, Momčilu Lekoviću i Dušku Stjepoviću. Oni će mijenjati u parlamentu Aleksu Bečića, Vladimira Martinovića, Moma Koprivicu i Dragana Krapovića, koji su podnijeli ostavke nakon što su izabrani u Vladu.

S izborne liste “Evropa sad – Milojko Spajić” potvrđeni su mandati Dragani Vučević, Gordanu Stojoviću, Nađi Laković, Branki Marković, Vladimiru Bakraču, Milanu Zečeviću, Tonćiju Janoviću, Armenu Šehoviću, Maji Vučelić i Jelenki Andrić.

Oni će u poslaničkim klupama mijenjati Filipa Ivanovića, Vojislava Šimuna, Naidu Nišić, Maidu Gorčević, Filipa Radulovića, Andreja Milovića, Milojka Spajića, Mirka Đukića, Srđana Pavićevića i Anđelu Jakšić Stojanović. Svi osim Đukića podnijeli su ostavke jer su izabrani u Vladu, dok je on to učinio zbog obaveza na master studijama.

Novi poslanici ispred liste “SNP-Demos” su Slađana Kaluđerović i Bogdan Božović. Oni će će zamijeniti predsjednika i potpredsjednika SNP-a Vladimira Jokovića i Dragoslava Šćekića, koji su takođe izabrani u Vladu.

DIK je takođe potvrdio mandat Artanu Cobiju iz Albanske alternative, pošto je lider te stranke Nik Đeljošaj podnio ostavku jer je izabran za potpredsjednika Vlade i ministra.

Nakon što je sjednica završena, DIK je dostavio Skupštini izvještaj o popuni upražnjenih mjesta, kako bi novi poslanici mogli da stupe na funkciju.

(Vijesti)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime