11.8 C
Podgorica
26.11.2022.

Demokrate: Prevaspitavanje SNP-a dokaz da bi svaka odluka manjinske Vlade zavisila od volje, raspoloženja i interesa DPS-a

“Današnje političko prevaspitavanje Socijlističke narodne partije od strane Danijela Živkovića je najbolja potvrda da bi – baš kako to Demokrate već mjesecima dokazuju – svaka odluka manjinske Vlade zavisila od volje, raspoloženja i interesa Demokratske partije socijalista i da bi se radilo o klasičnoj Vladi i vlasti DPS-a”, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

Reagujući na navode šefa poslaničkog kluba DPS-a Danijela Živkovića da DPS-u nisu prihvatljiva uslovljavanja SNP-a da Socijaldemokrate i Socijaldemokratska partija ne mogu biti dio manjinske vlade, Demokrate su navele da ih je dva mjeseca DPS “politički mamio i navlačio da naprave političku izdaju obećavajući im brda i doline, a sada kada su donijeli odluku o izdaji i kada DPS vjeruje da su spalili sve mostove za povratak prema jasno izraženoj volji građana Crne Gore, svakodnevno im lijepe političke šamare”.

“Ti šamari tako sočno odjekuju, da je prosto žalosno gledati rukovodstvo jedne nekad velike i moćne partije kako se nakon decenija suprotstavljanja kriminalnom DPS-u danas grči i muči u agoniji, prinuđeno da zbog izdaje u koju su ušli trpe sve ovo što trpe”, navodi se u saopštenju.

“Ali, evo tragikomedije: i programski i kadrovski model manjinske Vlade potpuno različito vide oni koji su nas ubjeđivali da su većina od 49 poslanika, tako da je danas krajnje jasno taj koncept apsolutno propao”, dodaju Demokrate.

U saopštenju se dodaje da je “samo pitanje da li će SNP nakon odluke o spremnosti da pravi parlamentarnu većinu sa DPS-om, nastaviti da se ponižava, i poslije naredbe šefa poslaničkog kluba DPS-a pristati da SD i SDP zauzmu ključna mjesta u izvršnoj ili zakonodavnoj vlasti, “svodeći time SNP na sad već i nepotrebni dekor u funkciji što potpunije slike izdaje volje građana”.

“Novi šef rukovodstva SNP-a, gospodin Đukanović, im je preko njegovog predstavnika gospodina Živkovića krajnje jasno i nedvosmisleno rekao da će biti onako kako DPS kaže i da su oni poslednji koji imaju pravo na bilo kakav stav. A gospoda iz vrha SNP-a neka se i dalje bave praznom i drskom frazeološkom akrobatikom kako bi objasnili članovima i simpatizerima šta je dočekao nekada veliki, časni i beskompromisni SNP. Nije da je prijatno, nije da smo ovo željeli, ali gledamo vas, jer smo vam sve unaprijed nacrtali prije više mjeseci”, saopštile su Demokrate.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime