24.9 C
Podgorica
13.07.2024.

Demokrate: Odluka rukovodstva SNP-a rezultat pogubnog i izdajničkog plana

Odluka rukovodstva Socijalističke narodne partije da bude dio manjinske vlade, uprkos protivljenju mnogobrojnog članstva u skoro svim opštinama, rezultat je pogubnog i izdajničkog plana“, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Demokrate su poručile da je rukovodstvo te partije pristalo da bude dio hordi koji su njihovo časno članstvo decenijama unazad progonili po ulicama Crne Gore.

Odluka rukovodstva SNP-a donešena na sjednici Glavnog odbora te partije da bude dio manjinske vlade Demokratske partije socijalista (DPS), uprkos protivljenju njenog mnogobrojnog časnog i dosljednog članstva u gotovo svim opštinama, rezultat je pogubnog i izdajničkog plana“, navodi se u saopštenju Demokrata i dodaje da se obistinilo sve ono na šta su upozoravali u decembru.

Sjetite se tvrdnji poslanika (Vladimira) Jokovića u Skupštini sa kojima jasno odbacuje mogućnost paktiranja sa DPS-om i grčevite borbe da zamaskira već svršeni plan da izda i pogazi narodnu volju iskazanu 30. avgusta“, dodaje se u saopštenju.

Demokrate su podsjećaju da su “tada jedini upozoravali da je na djelu, kako su rekli, pokušaj političke korupcije i licemjerstvo partija koje čine parlamentarnu većinu, da bez izbora formiraju novu vladu“.

Nakon rušenja prve Vlade nakon 30 godina i smjene Alekse Bečića sa mjesta predsjednika Skupštine, utabanim stazama DPS-a koračaju nekadašnji njegovi najveći protivnici, oličeni u liku i djelu Jokovića, Dragana Ivanovića i Dada Šćekića“, navodi se u saopštenju.

Iz Demokratske Crne Gore poručuju da je usljed nedostatka argumenata i objelodanjivanja njihovog plana „Joković u Skupštini crtao mete ostalim poslanicima aludirajući da su neki čak spremni da uzmi i desetine miliona eura u naumu da pogaze i prekroje izbornu volju građana izraženim na slobodnim izborima“.

Demokrate u saopštenju dodaju da je “sada sve jasno”.

Višenedeljna komična turneja po opštinama u Crnoj Gori, sa ciljem obmanjivanja svojih birača, konačno je kulminirala sada već ogoljenim planom formiranja manjinske vlade i ponovnog vraćanja Mila Đukanovića na vlast. Svi časni i pošteni birači SNP-a, koji su na vrijeme prezreli plan i javno saopštili šta misle o pogubnoj odluci rukovodstva te partije, bili su u pravu”, navodi se u saopštenju i dodaje da je u “unaprijed izgubljenoj političkoj predstavi u kojoj je glavni režiser Đukanović, scenarista Abazović i Joković dobrovoljno prihvatio ulogu”.

A kako će publika, odnosno građani, reagovati na njenoj premijeri, to ćemo tek vidjeti“, kaže se u saopštenju.

Iz Demokratske Crne Gore pozvali su sve građane da im se priključe “na mirnim, građanskim i evropskim protestima” koje organizuju širom države u cilju, kako su naveli, “sprečavanja prekrajanja izborne volje građana i formiranja nelegitimne manjinske vlade i povratka DPS-a”.

Oni mogu da kradu, varaju i obmanjuju građane. Ali mi možemo da glasamo. Da glasamo da ih pošaljemo u istoriju“, navodi se u saopštenju.

Demokrate su najavile da će naredni građanski protesti biti organizovani u četvrtak u Herceg Novom i u nedjelju u Podgorici.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime