24.9 C
Podgorica
13.07.2024.

COK: Uprava za sport pokušava da nas ponizi, tražimo objašnjenje od Vlade

Crnogorski olimpijski komitet zatražiće objašnjenje od Vlade Crne Gore zbog čega je krovnoj sportskoj organizaciji odlukom Uprave za sport o dodjeli sredstava za sufinansiranje programa sportskih organizacija u 2022.godini opredijeljeno 220.000 eura, saopšteno je nakon sjednice UO COK-a prenosi portal RTCG.

“Na ovaj način se pokušava da se ponizi nacionalni olimpijski komitet i obezvrijedi njegova uloga u sistemu sporta u našoj državi. Ovakav stav zauzet je pogotovo zbog činjenice da su na Konkursu za raspodjelu sredstava iz budžeta, u najvećoj mjeri tražena sredstva za potrebe učešća na već završenim zimskim Olimpijskim igrama ‘Peking 2022’ i zimskom Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Finskoj. Pored toga, sredstva su tražena i za učešće naših sportista na predstojećim Mediteranskim igrama u Alžiru, ali i za učešće na ljetnjem Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Slovačkoj.Zbog svega ovoga UO COK-a je odlučio da se obrati Vladi Crne Gore i zatraži objašnjenje za ovakav odnos prema nacionalnom olimpijskom komitetu“, stoji u saopštenju.

Članovi UO COK-a su upoznati sa nacrtom Strategije razvoja sporta Crnogorskog olimpijskog komiteta, koja se priprema u saradnji sa ekspertima iz sportske oblasti i akademskom zajednicom, za period do 2026. godine.

“Ovaj dokument ima poseban značaj, naročito ako se uzme u obzir položaj koji bi nacionalni olimpijski komiteti, pa samim tim i COK, trebalo da imaju u sistemu sporta jedne države, s obzirom na punopravno članstvo koje uživaju u Međunarodnom olimpijskom komitetu“, saopšteno je.

COK će formirati radnu grupu koja će se između ostalog baviti Zakonom o sportu.

“Formiraće se radna grupa koja će podnijeti inicijative i prijedloge zakonskih rješenja koji se tiču izmjena i dopuna Zakona o sportu, Zakona o budžetu, Zakona o porezu na dobit i Zakona o igrama na sreću“, stoji u saopštenju.

Na sjednici je usvojena “Knjiga standarda” kojom se definiše način upotrebe logotipa COK-a čija je suština da definiše način primjene postojećeg logotipa, koja će pomoći u komunikaciji sa sponzorima, partnerima i sportskim organizacijama.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime