8.2 C
Podgorica
3.12.2022.

Ciklon Ćiril nas ostavlja na miru, od 10. aprila temperature i do 25 stepeni!

Ciklon Ćiril prethodnih dana je u Crnoj Gori uslovio obilne padavine ali najgore je prošle i hidrološka situacija se stabilizuje, objasnio je meteorolog Branko Micev za TVCG.

“Danas i sjutra će biti promjenjivo vrijeme. Vrlo kratko kiša, pa prestanak padavina. Slično će biti i sjutra. Za utorak i srijedu se prognozira više sunca, osjetno toplije, bez padavina”, rekao je Micev.

Prema njegovim riječima od 10. aprila očekuje se rast temperatura i do 25 stepeni.

Micev je naveo da je najviše kiše bilo u regionu Orjena, dok je ciklon donio i nove količine snijega na području Žabljaka i u centralnim djelovima Crne Gore.

On je naveo da je zabilježeno i topljenje snijega, konkretno na Žabljaku, gdje je prije kiše bilo oko 60 centimetara sniježnog pokrivača, koji se nakon kišnog perioda spustio na 35 centimetara.

Imamo rast vodostaja na Morači koji je iznosio oko sedam metara. Na jezeru takođe imamo porast nivoa”, rekao je Micev, prenosi portal RTCG.

Meteorolog je pojasnio da je volumen vode na Skadarskom jezeru, zbog naglog priliva vode, uvećan za 200 miliona kubika vode i zaključio da se narednih dana ne očekuju ekstremne situacije koje će pogoršati hidrološko stanje.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime