16 C
Podgorica
24.09.2023.

Bulajić pozvao Abazovića da vrati mandat i prekine dvomjesečnu agoniju države

Vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Strahinja Bulajić pozvao mandatara za sastav nove vlade Dritana Abazovića da vrati mandat.

U javnom obraćanju lideru GP URA, Bulajić je istakao da bi Abazović na taj način prekinuo dvomjesečnu agoniju države od strane onih koji su se opredijelili za prekrajanje izborne volje, i omogućio stvaranje pretpostavki za formiranje široke tehničke Vlade koja bi trebalo da pripremi opšte izbore.

“Prošla su gotovo dva mjeseca otkad je Vladi Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića izglasano nepovjerenje u Skupštini Crne Gore. U ovom periodu, bili ste svjedoci neprimjerene i neutemeljene kampanje koja se vodila protiv mene i Demokratskg fronta, ne bi li nas optužili za opstrukciju i zarobljavanje države, upravo oni koji su se odlučili na prekrajanje izborne volje od 30. avgusta 2020. godine”, poručio je Bulajić.

Predsjedavajući Skupštine u saopštenju navodi da je period od dva mjeseca pokazao da se opstrukcija i nesposobnost u stvari nalaze kod onih koji su crnogorskoj javnosti obećali da raspolažu sa podrškom od četrdeset devet poslanika.

“Međutim, jedina izvjesnost sa kojom se suočava mandatar Abazović je ubjedljiva manjina koja nije dovoljna ni za zakazivanje Skupštine i koja svakodnevno Crnu Goru gura u nove društveno političke nestabilnosti. Danas, u Skupštini Crne Gore, ne postoji ni jedan zahtjev potpisan od strane obećanih 49, ali ni neophodnih 41-og poslanika koji bi glasali za izbor Vlade mandatara Abazovića, već ogoljena i negativna medijska kampanja usmjerena protiv mene, s ciljem da se jedini krivci za ovaj institucionalni haos spasu odgovornosti zbog pronevjerenog obećanja i izdaju izborne volje”, istakao je Bulajić.

On je kao predsjedavajući Skupštine Crne Gore, ali i u ime DF-a, pozvao Abazovića da vrati mandat “kako bi se prekinula dvomjesečna agonija države od strane onih koji su se opredijelili za prekrajanje izborne volje”

“I tako stvorile pretpostavke za formiranje široke tehničke Vlade koja bi trebalo da pripremi opšte izbore. Crna Gora više ne može da čeka ni jedan novi dan političkih kalkulacija mandatara Abazovića i, rekao bih, projektovanih partnera koji su planirali koalicioni odnos sa DPS–om”, poručio je Bulajić.

On je dodao da smo upravo zbog “ovakvog neodgovornog ponašanja” suočeni smo sa činjenicom da oborena Vlada premijera Krivokapića i Dritana Abazovića bez legitimiteta Skupštine i dalje funkcioniše.

“Crnoj Gori je potrebna Vlada sa punim kapacitetom i legitimitetom. Zbog svega toga i pozivam da se ovakav sunovrat države odmah zaustavi, i da krenemo u drugom pravcu”, zaključio je Bulajić.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime