8.9 C
Podgorica
21.04.2024.

“Budva naš grad, naša kuća, naša porodica”: NSD bi da ućutka Jasnu Dokić

Iz odborničkog kluba “Budva naš grad, naša kuća, naša porodica” – Milo Božović, reagovali su na saopštenje NSD Budva porukom da je iz ovog, kako navode “prinudonog odbora” od dizanja ruku za Jasnu Dokić došli do toga da potpredsjednici opštine govore da se bavi svojim poslom i ne miješa u političku situaciju Budve.

Saopštenje prenosimo integralno:

Tragikomično je da ponovo svjedočimo nepotpisanom saopštenju Privremenog, odnosno Prinudnog, odbora Nove srpske demokratije u Budvi, koje je usmjereno protiv Jasne Dokić.

Trebalo im je manje od 24 sata da pokažu pravo lice. Od dizanja ruku za Jasnu Dokić do saopštenja u kojem joj poručuju da se bavi svojim poslom, tj. da se ne miješa u svoj posao. Otvoreno poručujući da nema pravo da se miješa u političku situaciju Budve sa mjesta potpresjednika, odbor NSD je saopštio da po njihovoj mjeri Jasna Dokić nema pravo na svoje mišljenje i da su je samo izabrali da bi im potpisivala dokumenta, ćutala i slušala.

Nimalo ne poštujući nečiji integritet i dignitet, u odboru NSD su se drznuli da javnim putem pokušaju da disciplinuju ženu koja je pristala da bude kandidat i prošla golgotu u prethodnim mjesecima. Napadati ženu u ovom obliku, gdje joj se uskraćuje pravo na mišljenje i javno djelovanje, je najdublji izraz seksističkog postupanja koje zahtijeva hitnu osudu svih političkih aktera, nevladinih organizacija, nadležnih državnih institucija.

Ovakve javne prijetnje, po principu “ćuti i slušaj šta ti se kaže” najbolje oslikava “demokratičnost” i stanje svijesti ljudi koji su članovi odbora NSD u Budvi. Sada građani vide njihovo pravo lice za koje ni mi nismo znali da postoji. Jasna Dokić ima našu punu podršku i to u svakom smislu, da zajedničkim snagama prebrodimo krizu na bilo koji način, dogovorom ili izborima.

Mi se ne bojimo od suda građana Budve koji dobro treba da zapamte saopštenje NSD Budve i način na koji oni posmatraju žene u politici i životu. Za nešto što je bilo relikt prošlosti, sada vidimo da je narativ “Za budućnost Budve”.

Pametnome dosta.”, navodi se u saopštenju kluba “Budva naš grad, naša kuća, naša porodica” – Milo Božović.

Dokić poručila odbornicima NSD i PZP: Ili ispunite zahtjeve Vlade ili skratite mandat!

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime