4.9 C
Podgorica
8.12.2023.

Budva: Bezuspješni pregovori o zamjeniku Božovića

Ni nakon dva sastanaka koje su odbornici nekadašnjeg Demokratskog fronta održali u prethodna tri dana, nije postignut dogovor ko će biti potpredsjednik Opštine Budva.

A odbornici, kako je Vijestima rečeno prvo su sastali u subotu veče, ali bez konkretnog dogovora, da bi se potom i sinoć okupili, ali dogovora nije bilo. Iako u ovom političkom savezu koji je predvodio pritvoreni predsjednik Opštine Milo Božović nijesu željeli da daju saopštenje o ishodima sastanka, već samo da će sjednica Skupštine opštine biti održana u „zakonskom roku“, po svoj prilici, uputstva koje je dao prvi čovjek Budve nemaju više uticaja na kompletna odbornički saziv, njih 18, koji imaju apsolutnu većinu u parlamentu.

Čak je i član uže porodice pritvorenog gradonačelnika, kako je Vijestima iz više izvora potvrđeno, bio na sastanku, te odbornicima predočio da je Božović kao svoju zamjenicu predložio aktuelnu direktorku Vodovoda, Jasnu Dokić, nije naišla na podršku većine.

Naime, za izbor potpredsjednika od 33 odbornika, koliko broji budvanski parlament treba da glasa najmanje 17. Ipak, koalicija koju je na minulim izborima predvodio Božović, a koja broji 18 odbornika, nije saglasna za ovaj Božovićev predlog.

Kao što su i ranije „Vijesti“ objavile, traži se izbor dva potpredsjednika, a ne jednog, te u tom slučaju Dokić bi mogla da dobije podršku u paketu sa drugim kandidatom.

Ovim se polako pokazuje da je Božović izgubio kontrolu nad svojim odborničkim klubom, te da njegovi predlozi se više bespogovorno ne usvajaju.

Sinoć je na sastanku, čak predloženo i nekoliko imena za budućeg potpredsjednika.

Još ranije kao jedna od kandidaktinja za potpredsjednicu je i aktuelna šefica odborničkog kluba nekadašnjeg DF-a Marijana Božović, koja i zakazuje sastanke kako bi se usaglasili stavovi svih, te izašli sa jedinstvenim stavom.

Previranja unutar ovog vladajućeg bloka, se i dalje nastavljaju. Čak je jedna od odbornika ponovio sinoć da treba da se izabere predsjednik Opštine, a ne da se biraju potpredsjednici.

Odbornici, nekoliko njih insistiraju da se što prije održi sjednica lokalnog parlamenta na kojoj bi kao prva tačka dnevnog reda bio rebalans, imajući u vidu da je dokument dobio saglasnost Ministarstva finansija, a iz Sekretarijata za finansije, još ranije rečeno da je samo to nedostajalo da se odluka nađe pred odbornike.

Od usvajanja rebalansa zavisi isplata novembarske i decembarske zarade zaposlenima u administraciji, službama, ustanovama kulture, te preduzećima i lokalnom mediji koji su takođe na budžetu.

Plate prvi put kasne, nervoza među radnicima raste

Ovim je nastavljena politička kriza u Budvi, koja se prenijela i na krizu administracije, koja je kulminirala upravo sada jer prvi put za proteklih šest i po godina plate u Opštini kasne. Nervoza među zaposlenima je sve veća, imajući u vidu da novca na računu za oktobarsku zaradu ima, te da je potreban samo potpis.

Platne liste još nijesu potpisane od strane pritvorenog predsjednika Opštine Mila Božovića, jer se još čeka odluka „Vijeća“ Višeg suda.

Vijesti su još sredinom prošle sedmice uputila pitanja Višem suda, zatraživši da se odgovori da li će data saglanost da se službena dokumenta unesu u spuški Istražni zatvro, kako je to bilo proteklih pola godine, te da ih Božović potpiše.

(Vijesti)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime