14.9 C
Podgorica
17.04.2024.

Bez povećanja plata ostavili 600 zaposlenih na Univerzitetu

 

Sindikat Univerziteta Crne Gore ni nakon 15 dana nije dobio odgovor od Vlade za prijem na razgovore zbog nepoštovanja kolektivnog ugovora potpisanog 27. januara 2023.godine, po kome je više od 600 zaposlenih trebalo da dobiju povećanje plata za 10 odsto, kazao je za “Dan” predsjednik te sindikalne organizacije mr Ranko Rakočević.

On je istakao da pozdravljaju sporazum o povećanju zarada između Sindikata prosvjete i Vlade.

– Imajući u vidu da smo kao socijalni partneri nakon potpisivanja GKU očekivali i njegovu primjenu, poslije saopštenja Vlade u medijima, dopisa od strane Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija od 17. januara kojim je izričito konstatovano da Zakonom o budžetu Crne Gore za 2024. godinu nijesu predviđena sredstva za podršku UCG kojima bi bila uvećane zarade na osnovu koeficijenata za dodatnih 10 odsto i nepovećanja januarskih plata, dopisom od 7. februara obratili smo se predsjedniku Vlade Milojku Spajiću za prijem na sastanak. Kao socijalni partner koji je prioritete za novonastalu situaciju dao dijalogu i pregovorima, na osnovu kojih bi obje strane došle do rješenja kojim bi bile zadovoljne, očekivali smo poziv na razgovore.Na osnovu navedenog, u ime Sindikata UCG, svoje lično ime i preko 600 zaposlenih (nenastavno osoblje) izražavam nezadovoljstvo zbog vladinog neuvažavanje i nepoštovanje zahtjeva za prijem na sastanak predstavnika Sindikata – kazao je Rakočević.

Kako je dodao, nakon sjednice Univerzitetskog odbora Sindikata, Vladi je 21. februara dostavljen zahtjev za prijem na sastanak predstavnika Sindikata, na kojem bi se definisao status zarada na osnovu važećeg Kolektivnog ugovora o izmjeni kolektivnog ugovora za Univerzitet Crne Gore od 27.januara 2023. godine.
- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime