32.9 C
Podgorica
15.07.2024.

Asović autor snimka o navodnoj kupovini glasova u Ulcinju, priznao da je Abazovićev glas umontiran

Rukovodilac ODT Ulcinj Vladimir Savović kazao je portal “Dana” da ne može saopštavati sadržaj iskaza, ali im je rekao da je već prvo veče operativno identifikovano NN lice sa snimka i da se radi o Damiru Asoviću.

Prema nezvaničnim informacijama Portala Dan Damir Asović koji je snimio razgovor sa funkcionerima Koalicije “Za Novi početak” o navodnoj kupovini glasova u Ulcinju priznao je na saslušanju u Osnovnom državnom tužilaštvu da lider GP URA i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović nije bio prisutan u prostoriji u kojoj se razgovor obavljao te da je taj dio montiran.

Na društvenim mrežama juče se pojavio se još jedan snimak navodne kupovine glasova u Ulcinju, a kako tvrde pojedini korisnici Fejsbuka, ovog puta je objavljen u potpunosti. Audio snimak je na albanskom, a traje 11 i po minuta. Podsjetimo, dan ranije je na mrežama osvanuo audio-snimak, navodnog razgovora predsjednika GP URA Dritana Abazovića, nosioca liste i kandidata za predsjednika Opštine Ulcinj koalicije “Za novi početak” Omera Bajraktarija, predsjednika Demokratske partije Fatmira Đeke, izvjesnog Ahmetija i N.N. osobe koji na albanskom jeziku, navodno, govore o kupovini glasova.

To lice je kako saznajemo, saslušano juče u okviru istrage koja je pokrenuta po nalogu ODT i od njega je oduzet telefon koji će se vještačiti. Rukovodilac ODT Ulcinj Vladimir Savović kazao je  da ne može saopštavati sadržaj iskaza ali je rekao da je već prvo veče operativno identifikovano NN lice sa snimka.

“ U međuvremenu je postalo poptupno nesporno da je to Damir Asović. Od njega prilikom prikupljanja obavještenja oduzet telefon i izvršen pretres kuće iz koje su oduzeti svi telefoni ukućana, jer mi pokušavamo da dođemo do izvornog – autentičnog snimka kao materijalnog dokaza tog skupa i tog razgovora. Oni će biti predmet vještačenja u forenzičkom centru. Jer, kao što je poznato,  ne može se vještačiti snimak sa portala. To je možda interesantno građanstvu ali za zavnični postupak nije. I zato je suština čitave priče i naših napora u prionalaženju izvornog snimka, kako bi se utvrdila autentičnost .” kazao je Savović.

On je rekao da od Abazovića još nisu prikupljena obavještenja,  zbog obaveza koje kao potpredsjednik Vlade imao proteklih dana ali će to ičiniti u narednih dan- dva.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime