25.9 C
Podgorica
14.06.2024.

Arhipastirska gramata za bivšeg načelnika CB Berane!

Na Đurđevdan, slavu Manastira Đurđevi Stupovi, Vladika Metodije uručio je Arhipastirsku gramatu bivšem načelniku CB Berane Radunu Stojanoviću.

Za pokazanu ljubav i dobročinstvo prema svojoj Svetoj Crkvi, naročito prilikom izgradnje Hrama Svetog Simeona Mirotočivog u Beranama„, piše na gramati.

Donedvno prvi čovjek beranske policije nagrađen je, kako je objasnio episkop Budimljansko-nikšićki, zbog toga što je 2021. godine riješio slučaj krađe bronzanih svijećnjaka i drugih skupocjenih elemenata iz hrama Svetog Simeona Mirotočivog.

“Iako je skupocjeni polijelej bio odnešen na sve strane, gospodin Radun je predanim radom do pslednjeg komada vratio crkvi. Vladika Joanikije, tada episkop Budimljansko-nikšićki, obećao je gospodinu Radunu da će biti nagrađen gramatom jer to puno znači za nas kada podnesemo toliki gubitak i kada nam se sve vrati. Ali vladika Joanikije je nakon toga otišao na Cetinje, ustoličen je za mitropolita, a ja sam došao ovdje i kao što sve treba da nastavim tako sam riješio da se odužim našem bratu Radunu za sve ono što je učinio za Saborni hram Svetog Simeona Mirotočivog”, rekao je prilikom svečanog uručenja gramate Radunu Stojanoviću episkop Metodije.

FOTO: Budim.info

“Cijenjenom gospodinu Stojanoviću, uz srdačnu blagodarnost želimo od Gospoda i Spasa našega Isusa Hrista i svih Svetih iz roda našega svako istinsko dobro i napredak u životu i radu“, dodaje se u gramati.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime